Daugėjant besiskiepijančiųjų Vilniaus „Litexpo“ vakcinacijos centras ilgina darbo laiką | Diena.lt

DAUGĖJANT BESISKIEPIJANČIŲJŲ VILNIAUS „LITEXPO“ VAKCINACIJOS CENTRAS ILGINA DARBO LAIKĄ

Pradėjus skiepyti sustiprinamąja vakcina visus pilnamečius, Vilniuje gerokai padaugėjo norinčiųjų pasiskiepyti. Sustiprinančiajai dozei registruojamasi ir praėjus keturiems, ir šešiems mėnesiams nuo antrojo skiepo. Sostinė ilgina pagrindinio vakcinacijos centro „Litexpo“ darbo laiką jau nuo šio savaitgalio, pažymima savivaldybės pranešime.

Darbo dienomis vakcinacijos centras dirbs nuo 8 iki 20 val., o savaitgaliais – nuo 9 iki 19 val. Pailginus darbo laiką, pagrindiniame sostinės vakcinacijos centre bus galimybė per dieną paskiepyti iki 1000 gyventojų daugiau nei iki šiol. Pastarąją savaitę, savivaldybės duomenimis, vakcinacijos centras per dieną paskiepydavo daugiau nei 2000 gyventojų.

Vilniečių prašoma skiepui užsiregistruoti iš anksto Karštosios linijos telefonu 1808 arba internetu. Išankstinė registracija leidžia sklandžiau paskirstyti srautus ir planuoti pajėgumus. Taip pat prašoma gyventojų, užsiregistravusių skiepui, tačiau negalinčių atvykti, atšaukti savo registraciją, kad į tą vietą galėtų užsiregistruoti kitas asmuo.

M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Šią savaitę gyventojų patogumui registracijos sistema patobulinta – leidžia skiepijimui registruotis kelioms savaitėms į priekį.

Sostinės savivaldybė primena, kad „Litexpo“ nėra vienintelė vakcinacijos vieta: kas savaitę skiepijančių įstaigų skaičius Vilniuje plečiasi ir jau viršija 50. Arčiausiai namų ar darbo vietos esančias skiepijimo vietas galima rasti internete. Visose jose pasiskiepyti sustiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze galima nemokamai, patogiu laiku, tereikia užsiregistruoti įstaigos nurodytu kontaktiniu numeriu.

Kalėdų laikotarpiu, gruodžio 24–26 dienomis, „Litexpo“ vakcinacijos centras nedirbs, apie poliklinikų teikiamas paslaugas švenčių metu bus pranešta gruodžio mėnesį.

Paskutinę metų dieną – gruodžio 31 d. – „Litexpo“ vakcinacijos centras dirbs nuo 8 iki 13 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Nuotraukos senos, zmones siltai neapsirenge, saule sviecia

Krantai

supainioti.Mazejant. Maciau vakar ledo arena-tuscia Kaune.

tai

setonsioystu ir kt beprociu dziaugsmui marmaliuojasi dvasios ubagai kurie su laiku gal gailesis bet matomai dauguma ir nesupras kad dusia pardave velniui gal r gerai nes sis rusiavimas kitam gyvenime normaliems zmonems neteks kartu gyvent su dvasios ubagais paraleliniame pasaulyje?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS