Dėl čiuožykla virtusio Vilniaus – priekaištai: kodėl nepavyko suvaldyti situacijos? | Diena.lt

DĖL ČIUOŽYKLA VIRTUSIO VILNIAUS – PRIEKAIŠTAI: KODĖL NEPAVYKO SUVALDYTI SITUACIJOS?

Vilniaus savivaldybės ir jos įmonės „Grinda“ atstovai sako, kad slidūs sostinės gatvės ir šaligatviai buvo barstomi, bet nuolat besikeičiant oro sąlygoms nepavyko tinkamai suvaldyti situacijos dėl plikledžio.

„Situacija buvo labai nedėkinga, nes kurį laiką vyravo labai stiprus šaltis, visi paviršiai yra įšalę. Kai orai po truputį keitėsi, labai natūralu, kad ta dulksna, kuri nusėdo ant visokių paviršių, labai greitai suledėjo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė „Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius.

Anot jo, matydama situaciją, „Grinda“ atlieka ne tik prevencinius, bet vykdo ir papildomus barstymus. 

Vilniaus savivaldybės Miesto aplinkos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius priminė, kad šaligatvių bei dviračių takų barstymu savivaldybėje be „Grindos“ rūpinasi dar penkios teritorijas tvarkančios įmonės. Anot jo, matydamos oro sąlygas, įmonės barstymo darbus vykdo nuo trečiadienio.

„Vien vakar dienos metu išbarstyta apie 360 tonų druskos, virš 100 tonų smėlio, kad situacija būtų suvaldyta. Bet gamta padarė savo, situaciją šaligatviuose turime gana blogą“, – aiškino G. Runovičius.

Bet gamta padarė savo, situaciją šaligatviuose turime gana blogą.

„Įmonės daro tai, ką gali, bet kaip vakar popietės situacija buvo, ji nebuvo suvaldyta“, – pridūrė jis.

Tuo metu situacija dėl gatvių, E. Steponavičiaus teigimu, yra geresnė, bet pavojų kelia prognozuojamas temperatūros kritimas.

„Mano supratimu, situacija yra suvaldyta, nes gatvių paviršius yra drėgnas, padengtas ištirpusiu sniegu. Bet neturėtume apsigauti, jau visai netrukus eismo sąlygos dar kartą turėtų smarkiai keistis. Tai, ką mes kalbėjome apie lijundrą ir plikšalą prieš kelias valandas, tai po kelių valandų kalbėsime apie visai kitus dalykus, nes vos per dešimt valandų temperatūra nukris beveik dešimčia laipsnių“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Pasak jo, „Grindos“ transportas ketvirtadienio popietę dirba miesto gatvėse, ruošiasi artėjantiems orų pasikeitimams.

„Yra rizika, kad tie paviršiai, kurių nespės nusausinti kartais išlendanti saulė ar sustiprėjęs vėjas, užšals. Mes dabar vėl nusibarstome gatves druskos ir smėlio mišiniais, pasiruošiame artėjančiam vakariniam eismo pikui. Rytoj mūsų laukia didelis snygis“, – sakė E. Steponavičius.

Jo teigimu, per praėjusią parą išbarstyta apie 600 tonų mišinio, artėjant snygiui jo prireiks dar daugiau.

Vilniaus miesto savivaldybė ketvirtadienio rytą dėl slidaus kelio paragino gyventojus vengti nebūtinų kelionių, į sostinės medikus dėl įvairių traumų buvo pristatyti ar patys kreipėsi keli šimtai žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Kur slidumo mokestis?

Gentviliuk fas. Juk aikivaizdu ledas is ruzzios atkeliavo.

Siaip tai

pramogos ir atrakcijos,iskaitant ciuozyklas - mokamos! Ar nesijauciate uz tai skolingi,ponai "portugalai"!?

Meras be cirkų

Nebūtina meluoti - kur pabarstyta, pvz., prie perėjų ar stotelių, ten ir neslidu, visur kitur gi nei barstyta, nei bus barstoma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS