Dėl futbolo rungtynių policija stiprina pajėgas, keisis eismo organizavimas Vilniuje | Diena.lt

DĖL FUTBOLO RUNGTYNIŲ POLICIJA STIPRINA PAJĖGAS, KEISIS EISMO ORGANIZAVIMAS VILNIUJE

  • 0

Baimindamasi aršaus lenkų futbolo sirgalių elgesio policija artėjant ketvirtadienio vakarą Vilniuje vyksiančioms rungtynėms tarp Vilniaus MFD "Žalgiris" ir Poznanės "Lech" klubo dirba sustiprintu režimu.

Sustiprintos policijos pajėgos Vilniuje pradėjo dirbti jau trečiadienio vakarą. Pasak Policijos departamento, prižiūrėti tvarką per rungtynes padės ir per 30 iš Lenkijos atvykusių pareigūnų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko teigimu, policija futbolo rungtynių metu, kaip ir per eitynes "Už lygybę", netoleruos menkiausių teisės pažeidimų. Pasak jo, Lietuvoje laukiama nuo 800 iki 1 tūkst. lenkų futbolo sirgalių.

Iš Lenkijos atvykstantys sirgaliai taip pat tikrinami pasienyje, kur dirba Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Užtikrinti viešąją tvarką policijai padės ir Viešojo saugumo tarnyba.

Ketvirtadienį sostinėje susitinka Vilniaus MFD "Žalgiris" ir Poznanės "Lech" klubas. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyks pirmosios UEFA Europos lygos trečiojo kvalifikacinio etapo rungtynės.

Lenkijos futbolo klubo sirgaliai yra pagarsėję kaip vieni aršiausių fanų Rytų Europoje.

Dėl futbolo rungtynių Vilniuje keičiasi viešojo transporto ir automobilių eismo organizavimas. Savivaldybė pranešė, kad ketvirtadienį nuo 6 iki 14 valandos bus draudžiamas transporto priemonių stovėjimas Stadiono g., o nuo 14 iki 21 valandos bus draudžiamas transporto priemonių eismas Stadiono g. ir Liepkalnio g. atkarpoje nuo Pelesos g. iki Dzūkų gatvės.

Ketvirtadienį nuo 17 iki 23 valandos 12, 16, 19, 61 ir 82 maršrutų autobusai į stotį važiuos Dunojaus, Rasų, Drujos gatvėmis, iš stoties - Drujos, Rasų, Dunojaus gatvėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS