Dėl išpuolių spaudos kioską Šilainiuose teko uždaryti | Diena.lt

DĖL IŠPUOLIŲ SPAUDOS KIOSKĄ ŠILAINIUOSE TEKO UŽDARYTI

„Kauno spaudos“ kioskas Šilainiuose, Žiemgalių gatvėje, yra vienintelis, tačiau dėl nesibaigiančių vandalų išpuolių jį teko uždaryti.

Darbuotojai įbauginti

Pirmą kartą nusikaltėliai jį suniokojo rugsėjo 29 d., tačiau tai tebuvo pradžia. Nuolatiniai išpuoliai prasidėjo nuo spalio 8 d. ir jie kartojosi kas antrą naktį.

Pasak „Kauno spaudos“ vadovės Elenos Bakanauskienės, paskutinį kartą kioskas nukentėjo praėjusį pirmadienį.

Parašytas pareiškimas policijai, tačiau iki šiol nusikaltėlių pagauti nepavyko.

E.Bakanauskienė, nebežinodama, kaip elgtis, nuo vandalų išpuolių kenčiantį kioską uždarė.

„Kioskas yra strateginėje vietoje, aplinkui nėra nė vieno prekybos centro, daug gyvenamųjų namų, prekyba sekėsi puikiai, o dabar – vieni nuostoliai“, – skundėsi vadovė.

Skaičiuojama, kad „Kauno spauda“ patyrė beveik 5 tūkst. litų materialinį nuostolį. Be to, teko išleisti atostogų darbuotojus.

„Vandalai išdaužo arba išlaužo apsaugines žaliuzes, kurios kainuoja po kelis tūkstančius“, – nusikaltėlių braižą nupasakojo E.Bakanauskienė.

Įmonės vadovė baiminasi vėl atidaryti kioską. „O jeigu vandalizmo atvejai ir toliau tęsis? Mūsų darbuotojai taip pat bijo grįžti į darbą“, – sakė direktorė.

Gyventojai nepatenkinti

E.Bakanauskienė užsiminė, kad, Žemgulių gatvėje uždarius kioską, sulaukta nemažai gyventojų skambučių.

„Priekaištauja, kad uždarėme kioską. Klausia, kada jis vėl bus atidarytas“, – atskleidė E.Bakanauskienė.

Žmonės pyksta, nes nebeturi, kur nusipirkti spaudos leidinių, pasipildyti elektroninių bilietų. Taip pat nemažai gyventojų šiame kioske mokėdavo mokesčius.

Anot E.Bakanauskienės, bendrovei priklausantis kioskas, esantis Šilainiuose, vienintelis, kuris kenčia nuo vandalų išpuolių.

Moteris užsiminė, kad policijos komisariato viršininkas pasiūlė įsirengti vaizdo stebėjimo kameras siekiant sugauti niekdarius, tačiau nepasiūlė, iš kur gauti pinigų įrangai.

„Turime sutartį su saugos tarnybomis, kurios atvažiuoja visada, kai tik prireikia. Yra vienas niuansas. Jeigu vandalai neišdaužia stiklų, nesureaguoja signalizacija ir apsaugos tarnybos negauna jokio signalo apie įvykį“, – pasakojo vadovė.

Įmonės darbuotojai kėlė versijas, kodėl kenčia vienas kioskas.

„Galbūt kioskai tokių atakų sulaukė dėl politinės reklamos, kuri buvo pakabinta prieš rinkimus? Gal užkliuvome konkurentams, kurie dirba šalia. O gal jaunimas keršija, kad pardavėjos jiems neparduota tabako gaminių“, – svarstė E.Bakanauskienė.

Ieško pažeidėjų

Dėl įvykdytų išpuolių Santakos policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai.

„Daugiau net neturiu ką komentuoti. Ieškome pažeidėjų“, – trumpai atsakė komisariato viršininkas Raimondas Abugelis.

Viršininkas piktai atkirto, kad prie kiekvieno kiosko pastatyti pareigūno neįmanoma. „Policijos pareigūnai dirba savo darbą, tikrai nestovi prie to kiosko ir jo nesaugo“, – sakė R.Abugelis.

Anot komisariato viršininko, pažeidėjai dažniausiai nuniokodavo kiosko grotas ir pabėgdavo nieko viduje neradę. Per vieną apiplėšimą buvo pavogta kramtomosios gumos už 79 litus.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

jokios

kameros negelbes tokioje vietoje. Iskelsi aukstai- nematysi nieko per ta kamera. Laikysi zemai - dings pati kamera...uzdirbi ne tiek , kad investuotum i apsauga kaip maximoj. kokioj''.. E.Bakanauskienei. Savaitgali jau nukentėjo ir šalimais kioskelių žaliuzės, dabar plešia kitus...Ačiū policijai, tik kam ji reikalinga, jeigu patys turim gintis....diena reketuoja valstybiniai plėšikai, nakti - privatus...

xx

Įrenkit stebėjimo kameras ir problema 24h per parą išspresta.

hm

p. Vida esat kvaila ir pavydi boba. Padirbkit pati tokiomis salygomis. Šalia išdirbau 18 metų ir žinau, kad plėšikavimas ten nevaldomas. Kelios plėšikų kartos ten išaugintos. Vaikai, ko maximku šalia neplėšiat?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS