Dėl Vilniaus mero ir jo komandos veiksmų kreipiamasi į STT ir Etikos komisiją | Diena.lt

DĖL VILNIAUS MERO IR JO KOMANDOS VEIKSMŲ KREIPIAMASI Į STT IR ETIKOS KOMISIJĄ

  • 2

Šiandien posėdžiavusi Vilniaus miesto savivaldybės Antikorupcijos komisija dėl Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus galimo spaudimo Energetikos ir technikos muziejaus direktorei Rasai Augutytei ir paties sandorio teisėtumo kreipsis į Specialiųjų tyrimų misiją.

„R. Augutytė dar kartą patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad R. Šimašius ir jo aplinka siekė, kad ji tik savo parašu, net nesušaukusi muziejaus dalininkų susirinkimo, perleistų dalį vertingos žemės viešbučio statyboms. Taip pat meras skambino direktorei ir nurodė nemokamai leisti surengti muziejaus patalpose renginį, o tai irgi prieštarauja muziejaus vidaus taisyklėms. Dėl tokio mero elgesio Etikos komisijai siūlysime sukviesti posėdį. Taip pat kreipsimės į merą, prašydami paaiškinti savo veiksmus“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos narys, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstutis Nėnius.

Anot jo, jeigu ši informacija pasitvirtins, Vilniaus mero R. Šimašiaus deklaruojami veiklos skaidrumo principai yra tik veidmainiavimas.

Antikorupcijos komisijoje taip pat buvo nagrinėjamas klausimas ir dėl „Start Vilnius“ vadovo Mariaus Baranausko veiksmų: jis be konkurso visą įmonės nekilnojamojo turto pardavimą patikėjo tarpininkui.

Vilniaus miesto savivaldybės adminstracijos direktorė Alma Vaitkunskienė, aiškindamasi dėl tokio sprendimo, patvirtino, kad jis nebuvo pagrįstas ekonomiškai ir atiduoti savivaldybės turtą parduoti nekilnojamojo turto brokeriui nebuvo būtina.

„Tokiais veiksmais sukuriamas precedentas – savivaldybės administracija negali sustabdyti veiksmų, akivaizdžiai prieštaraujančių savivaldybės nustatytai tvarkai. Komisija kreipsis į „Start Vilnius“ valdybą ir stebėjotų tarybą, prašydama taikyti direktoriui M. Baranauskui pačias griežčiausias drausmines nuobaudas, svarstant jo atleidimą iš darbo“, – pabrėžė K. Nėnius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Daugiau viešumo

Reikia kuo daugiau viešinti tokių valdžiažmogių korupcinius veiksmus prieš rinkimus. Kuo daugiau viešumos - tuo didesnė tikimybė, kad pagaliau kai kuriems tokiems "partiečiams" bus vis sudėtingiau išsilaikyti prie "lovio"

Prosenelis

AS. MANAU. KAD. SIMASIUS. NIEKO. NESISKIRE. NO. MASIULIO. KLANAS. VIENAS. DARBAI. BENDRI. VYTI. VISUS. IS. VALDISKU. POSTU. UZ. VIENO. NIEKSO. PASALINIMA. SIMTAS. ATLAIDU. TURI. BUTI. BUTINA. PER. RINKIMUS NUO. VISU. VAGIU. NIEKSU. APSIVALYTI GANA. TO. DIDELIO. BARDAKO. KURIS. BUVO. SUKURTAS. KLANUI. VALDANT VON. VISAS. KOMUNYSTINES. ISPERAS NUO LOVIO.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS