Dėl viruso nukentėję sostinės verslininkai galės prašyti mokesčių lengvatų | Diena.lt

DĖL VIRUSO NUKENTĖJĘ SOSTINĖS VERSLININKAI GALĖS PRAŠYTI MOKESČIŲ LENGVATŲ

Vilniaus verslininkai, nukentėję nuo koronaviruso pandemijos ir dėl to įvesto karantino, galės kreiptis į Vilniaus savivaldybę dėl nekilnojamojo turto, žemės, valstybinės žemės nuomos mokesčių lengvatų, trečiadienį nusprendė sostinės savivaldybės taryba.

Tarybos sprendimu nustatyta, kad verslininkai, Vilniuje turintys nekilnojamojo turto, privalės pateikti informaciją dėl patirtų nuostolių, taip pat raštiškus susitarimus, kad nekilnojamojo turto savininkas įvardintu laikotarpiu netaikė nuomos mokesčio nuomininkams, taip pat kitą svarią informaciją.

Lengvata bus taikoma tik terminui, per kurį buvo įvestas karantinas - nuo kovo 16 iki karantino pabaigos. Konkrečius sprendimus dėl kiekvieno verslininko turėtų priimti savivaldybės taryba ir komitetai.

Taryba taip pat įpareigojo nekilnojamojo turto savininkus gavus lengvatą atitinkama dalimi sumažinti mokestį savo nuomininkams.

Nuo klausimo nusišalino keletas tarybos narių, turinčių verslą Vilniuje.

Lengvata bus taikoma tik tai turto daliai, kurioje vykdyta apribota veikla per karantiną.

Taryba taip pat pritarė, jog verslo liudijimą turintys vilniečiai galėtų kitąmet nemokėti mokesčio už liudijimą tam laikui, kiek šiemet tęsis karantinas.

Daugiau nei prieš savaitę įvedus karantiną, apribotas gyventojų išvykimas iš šalies ir atvykimas į ją, draudžiami žmonių susibūrimai, uždarytos kavinės, daugelis parduotuvių, neteikiamos įvairios paslaugos.

Taip pat neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Gairės: koronavirusas, verslas, mokestinės lengvatos, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

ŠIE ''VERSLININKAI'' IR ČIA SUGEBĖS IŠSPAUSTI P E L N Ą

SUSIJUSIOS NAUJIENOS