Neįsivaizduojate savo gyvenimo be saldumynų? Šis pasiūlymas – kaip tik jums | Diena.lt

NEĮSIVAIZDUOJATE SAVO GYVENIMO BE SALDUMYNŲ? ŠIS PASIŪLYMAS – KAIP TIK JUMS

  • 1

Ar svajojate tapti keksiukų, pyragų, o gal tortų ragautojais? Tokį Jūsų norą gali išpildyti viena desertinė Vilniuje. Kartą per mėnesį saldumynų mėgėjai bus kviečiami ragauti ir savo įspūdžiais pasidalinti su kitais. Norint prisijungti prie degustuotojų grupės – amžiaus cenzo nėra.  Kviečiami visi, kurie neįsivaizduoja savo gyvenimo be saldaus deserto. 

Plačiau apie tai papasakojo „Liu Patty“ desertinės vadovė Živilė Žukaitė.

– Kas gali tapti desertinės degustuotojais?

– Lietuvos gyventojai, kurie mėgsta desertus ir gali dalintis patirtų skonių, pojūčių rekomendacijomis.

– Desertai tik saldūs, taip?

– Taip, tik saldūs.

– Kur keliauja tie žmonių degustavimai? Ar jie turi juos aprašyti, ar kaip?

– Visų degustuotojų, kuriuos mes atsirinksim, prašysim sukurti ar tai video vaizdelį, ar parašyti kažkokį trumpą atsakymą, kokius pojūčius jam sukėlė valgant tą desertą. Reikėtų įvardinti, kokius skonius, poskonius jautė, kokia pirma mitis buvo pamačius tą desertą. Nebūtina dalintis savo socialiniuose tinkluose. Reikės atsiųsti mums ir mes jau pasidalinsime savo erdvėje. 

– Ar ragautoju gali tapti tiek jaunas, tiek vyresnis?

– Netgi labai norėtume, kad būtų ne tik jaunimas, kad būtų ir vyresnio amžiaus žmonės. Tikrai desertinėse sulaukiam nemažai tiek vyresnio amžiaus porelių, tiek draugių senjorių, kurios ateina paplepėti, išgerti kavos ir suvalgyti skanų desertą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ieškote penkių degustuotojų, kaip vyks atranka? 

– Visų pirma, prašysime parašyti trumpą motyvacinį laišką, kodėl žmogus norėtų tapti desertinės ragautoju. Tada prašysime pasidalinti savo socialinių tinklų puslapiu. Jeigu bus labai daug norinčių, tai turbūt pasikviesime atlikti kelias užduotis.

– Kokios gali būti tos užduotys?

– Tiesiog žiūrėsime patį estetinį vaizdą, ką žmogus pajaučia. Pasakyti skanu ar neskanu – tikrai neužteks. Norėsime tų tokių vidinių žmogaus jausmų, pavyzdžiui, ar nukelia į vaikystę, ar į kokią Italiją, ar kažkokį prisiminimą sukelia.

– Kaip dažnai reikės degustuoti desertus?

– Kol kas dar to skaičiaus nesam apsibrėžę. Kartą per mėnesį tai tikrai, bet, manau, kad bus ir daugiau. Mes tikrai nesėdim vietoj ir tų pačių skonių nepasidarom daug kartų. Ieškom naujovių, išbandom ir naujausius, įvairiausius trendus, kokius matom pasaulyje. Daug ir patys kuriam. Tai norėsim, kad būtent tai ir bandytų tie mūsų ragautojai, kad ne mes patys, ne mūsų šeimos nariai, bet žmonės iš šono. Kad būtų kuo daugiau tų nuomonių apie desertus. 

– Iki kada galima siųsti anketas ir išreikšti tą norą tapti ragautojais?

– Anketų lauksim visą kovo mėnesį. Nuo balandžio jau norėtume startuoti su mūsų ragautojais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

Klounai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS