Dešimtys žmonių susirinko į protesto akciją prie Baltarusijos ambasados Vilniuje | Diena.lt

DEŠIMTYS ŽMONIŲ SUSIRINKO Į PROTESTO AKCIJĄ PRIE BALTARUSIJOS AMBASADOS VILNIUJE

Kelios dešimtys žmonių trečiadienio vakarą susirinko į demonstraciją prie Baltarusijos ambasados Vilniuje protestuoti prieš prezidento rinkimų rezultatų klastojimą ir valdžios smurtą prieš protestuotojus.

Akcijos dalyviai atsinešė raudonos ir baltos spalvos balionus bei istorines Baltarusijos vėliavas, jie laiko plakatus su užrašais, kuriuose reiškiama parama į Lietuvą atvykusiai opozicijos kandidatei Sviatlanai Cichanouskajai bei smerkiamas jėgos naudojimas.

Lietuvos lenkė Alina sakė į protesto akciją atėjusi, nes „neįmanoma žiūrėti į tai, kas dabar vyksta Baltarusijoje“.

„Man labai svarbi mūsų kaimyno laisvė, tai kas darosi dabar, yra teroras. Vyksta agresija, mušami, žalojami, žudomi žmonės, ir mes negalime tylėti, negalime sėdėti namuose ir žiūrėti“, – BNS sakė Alina.

Lietuvoje gyvenantis baltarusis Aleksejus sakė, kad protesto akcijoje dalyvaujantis, nes negali „stoti ant barikadų Minske“ ir nori palaikyti savo tautiečius bent iš Vilniaus.

„Tai, kas vyksta Baltarusijoj, yra vieno žmogaus, kuris save pareiškė esant prezidentu, paskelbtas genocidas ir karas savo tautai“, – BNS teigė Aleksejus.

„Mes negalime stoti ant barikadų Minske, todėl norim bent čia palaikyti savo brolius, seseris, motinas, močiutes, senelius“, – kalbėjo protesto dalyvis.

Vienas protesto organizatorių Kirillas Krivitskiy's (Kirilas Krivitskis) sakė, kad rengiama neterminuota akcija – kiekvieną vakarą planuojama nuo 18 iki 20 val. rinktis protestuoti priešais Baltarusijos ambasadą Naujamiestyje

„Mes Vilniaus ir Lietuvos baltarusiai nusprendėme organizuoti neterminuotą piketą, kad parodytumėm savo solidarumą su žmonėmis, kurie kovoja už laisvę Minsko gatvėse“, – BNS sakė Baltarusijos diasporos Vilniuje atstovas.

„Mes norime atkreipti ir Lietuvos visuomenės dėmesį į situaciją Baltarusijoje, prašome lietuvių paramos, rūpesčio, patarimų“, – kalbėjo akcijos organizatorius.

Daugelis vairuotojų, akcijos metu važiavusių protestuotojus ir ambasadą skiriančia gatve, parėmė protesto dalyvius spausdami automobilių garsinį signalą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ponai

protestuotojai nuvažiuokit į atokesnį Lietuvos kaimelį pamatysit tikrą vaizdelį, gal pasiseks surast padorų darbelį. Pirmyn.

Armand

Tarakonus reikia traiškyti. Pagarba ir palaikymas Baltarusių tautai. Stiprybės. Esate šaunuoliai.

Kunigas

Straipsnis sudas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS