Duris atvėrė M. Romerio universiteto mokslinių laboratorijų korpusas | Diena.lt

DURIS ATVĖRĖ M. ROMERIO UNIVERSITETO MOKSLINIŲ LABORATORIJŲ KORPUSAS

  • 0

Ketvirtadienį Vilniuje atidarytas naujas Mykolo Romerio universiteto (MRU) korpusas, kuriame veiks socialinių inovacijų mokslinių laboratorijų tinklas MRU LAB.

Kaip pranešė universitetas, čia bus skatinamas glaudus mokslo ir verslo bendradarbiavimas, realus mokslinių tyrimų pritaikymas įvairioms visuomenės problemoms spręsti.

Pasak MRU mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorės, socialinių inovacijų laboratorijų tinklo MRU LAB iniciatorės Ingos Žalėnienės, iki šiol pavieniui dirbę socialinių inovacijų tyrimus atliekantys mokslininkai ir tyrėjų komandos dabar įsikurs naujajame korpuse. Čia taip pat veiks mokslo ir inovacijų paramos centras, socialinių inovacijų doktorantūros mokykla.

„Pagrindinė humanitarinių, socialinių mokslų tyrinėjimų veiklų pagrindas yra tyrėjai, jų intelektinis kapitalas. Kuriant šį centrą mums buvo svarbiausia sudaryti puikias sąlygas čia dirbantiems, kuriantiems žmonėms ir paversti šią vietą atviru traukos tašku ne tik MRU akademinei bendruomenei, bet ir kitų institucijų mokslininkams, studentams, socialiniams, verslo partneriams. Taip pat skatinsime dar aktyviau vykdyti bendrus mokslinius projektus ir su kitų šalių universitetais“, – teigė I.Žalėnienė.

I.Žalėnienė taip pat pabrėžė, kad vienas svarbiausių MRU LAB tikslų – efektyvus įvairių socialinių mokslinių tyrimų rezultatų pritaikymas visuomenės problemoms spręsti.

MRU LAB atidaryme dalyvavusio ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus teigimu, universitetas žengė platų žingsnį link modernaus mokslo pasaulio.

„Tai didelis įvykis, sėkmingai įgyvendintas projektas, kuris suteiks naują proveržį mokslui ir inovacijoms, duos impulsą efektyvesniam įvairių laboratorinių tyrimų taikymui socialinėje srityje“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Naujo keturių aukštų MRU LAB pastato bendras plotas – daugiau kaip 3 tūkst. kvadratinių metrų. Pirmame aukšte įrengtos viešos erdvės su mobiliomis darbo vietomis studentams, akademinei bendruomenei, socialiniams partneriams, dviem (80 ir 30 vietų) auditorijomis susitikimams, pristatymams, konferencijoms.

GALERIJA

  • Duris atvėrė M. Romerio universiteto mokslinių laboratorijų korpusas
  • Duris atvėrė M. Romerio universiteto mokslinių laboratorijų korpusas
  • Duris atvėrė M. Romerio universiteto mokslinių laboratorijų korpusas
  • Duris atvėrė M. Romerio universiteto mokslinių laboratorijų korpusas
MRU nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS