Per dvi šventines Velykų dienas Vilniuje paskiepyta per 6 tūkst. gyventojų | Diena.lt

PER DVI ŠVENTINES VELYKŲ DIENAS VILNIUJE PASKIEPYTA PER 6 TŪKST. GYVENTOJŲ

  • 9

Vilniuje per dvi Šv. Velykų savaitgalio dienas iš viso  paskiepyta 6,2 tūkst. vilniečių, iš jų 2,3 tūkst. – sekmadienį, pranešė sostinės savivaldybė.

Jos teigimu, registruotis skiepui galima ir toliau, kadangi skiepijimas „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) tęsis ir rytoj bei poryt, o laisvų vietų dar yra.

Iš viso Šv. Velykų sekmadienį skiepui buvo registruoti šiek tiek daugiau nei 2,4 tūkst. vilniečių, pasiskiepyti neatėjo šiek tiek daugiau nei 80 asmenų. Šiandien neatvykę pasiskiepyti, bet prioritetinėse grupėse esantys vilniečiai tai galės padaryti vėliau, užsiregistravę kitam laikui. Šiandien jų nepanaudotos vakcinos nebus prarastos – jomis bus skiepijami kitomis dienomis atvykę vilniečiai.

„Velykos asocijuojasi su viltimi, atgimimu bei linksmybėmis. Manau, kad skiepijimasis šios šventės metu simbolizuoja tą patį – tai viltis, kad jau greitai visiškai nugalėsime virusą, o tai reiškia, kad artėja laikas, kai laisvai galėsime džiaugtis pavasariu“, – pranešime sakė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Lina Koriznienė.

„Šis velykinis susitelkimas yra tik maža pradžia visų didelių darbų, kurie laukia – artėja masinė vakcinacija, kurios metu lauksime dar daugiau vilniečių, pasiryžusių atsisveikinti su virusu“, – pridūrė ji.

Šiuo metu yra apie 2,6 tūkst. laisvų vietų skiepui gauti pirmadienio bei antradienio vakcinacijai. Registruojantis per elektroninius valdžios vartus bus galima pasirinkti ir norimą vakcinacijos laiką, ir patogiausią iš 4 vakcinavimo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

keista kad ismetamos vakcinos dozes pagal sarasa turi atvykti 10 zm tai med sesuo pritraukia 10 svirkstu o atvyksta tik 2-3 zm o likusieji svikstai ismetami o uzsienyje kai atvyksta skiepitis zm vienas darbuotojas uzregistruoja sutikrina duomenys po to kitas pritraukia vakcinos ir paskiepija toks paprastas dalikas o nesugeba susitvarkyti lietuvoj

rado kuo girtis

0.1% te paskiepijo.

STEBIUOSI

Kad tiek daug bepročių ar savižudžių atsirado...o gal aštrių pojučių megėjų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS