Elektriniams paspirtukams ir dviračiams sostinėje įrengta triskart daugiau vietų | Diena.lt

ELEKTRINIAMS PASPIRTUKAMS IR DVIRAČIAMS SOSTINĖJE ĮRENGTA TRISKART DAUGIAU VIETŲ

  • 0

Įgyvendinant mikrojudumo strategiją, Vilniuje elektriniams paspirtukams ir dviračiams įrengtos 428 stovėjimo vietos.

Savivaldybės teigimu, išplėsti privalomas parkavimo zonas ir į kitus mikrorajonus nuspręsta matant teigiamus pokyčius centrinėje miesto dalyje.

Naujos mikrojudumo transporto priemonių stovėjimo vietos įrengtos Žirmūnų, Paupio, Žvėryno mikrorajonuose, Saulėtekio al., Antakalnio bei Manufaktūrų gatvėse. Dėl augančio populiarumo, Šnipiškių, Naujamiesčio ir Užupio mikrorajonuose išplėstos praėjusiais metais įrengtos stovėjimo vietos.

„Pirmosios parkavimosi vietos mikrojudumo transporto priemonėms pasiteisino – tvarkos sostinės gatvėse atsirado daugiau. Kadangi tokių stovėjimų vietų tik daugės, iki kitos artimiausios, nuvažiuoti užtruksite vos kelias minutes. El. paspirtukų parkavimo vietos planuojamos taip, kad viena nuo kitos būtų nutolusios apie 250–300 metrų atstumu. Stovėjimo zonai užsipildžius – statyti kitoje artimiausioje stovėjimo vietoje“, – pranešime cituojamas JUDU Judumo transformacijos vadovas Jonas Damidavičius.

Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad el. paspirtukų ir el. dviračių parkingo vietos paženklintos specialiu stačiakampio formos žymėjimu, o jo viduryje – paspirtuko ir „P“ raidės simboliai. Kiekviena šių vietų talpina iki dešimties paspirtukų, kuriuos yra privaloma palikti tvarkingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS