A. G. Astrauskaitė: pasitraukiau iš kovos dėl Vilniaus mero posto ir labai palengvėjo | Diena.lt

A. G. ASTRAUSKAITĖ: PASITRAUKIAU IŠ KOVOS DĖL VILNIAUS MERO POSTO IR LABAI PALENGVĖJO

  • 52

Riaušių prie Seimo organizavimu kaltinama lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė savo feisbuke neseniai buvo paskelbusi, kad kandidatuos Vilniaus savivaldybės mero rinkimuose. Vyriausioji rinkimų komisija ją jau buvo registravusi kaip politinės kampanijos dalyvę, savarankiškai išsikėlusią Vilniaus miesto rinkimų apygardoje. Tačiau penktadienio vakarą ji feisbuke pranešė, kad iš kovos pasitraukė.

„Šiandien pasitraukiau iš Vilniaus rinkiminio, politinio turgaus. Kaip palengvėjo! Pasitraukiau vardan to, kuris visą savo gyvenimą liudijo tiesą, neveidmainiavo ir niekada neišsižadėjo švento mums žodžio - TAUTA. Šiandien kaip niekad pati didžiausia dorybė - DRĄSA. Drąsa sakyti, liudyti TIESĄ.

P.S. Man buvo svarbu įrodyti, kad esu švarus, mylintis savo Tėvynę, lojalus Lietuvai žmogus, nes kitu atveju VRK, patikrinusi visus duomenis, būtų neregistravusi. Šmeižikams atsakas“, – savo feisbuko paskyroje parašė A. G. Astrauskaitė.

 

Norėdama tapti nepriklausoma kandidate ir  siekti Vilniaus mero posto, A. G. Astrauskaitė dar turėjo surinkti numatytą kiekį sostinės gyventojų parašų.

Mokytoja aktyviai protestavo prieš koronaviruso pandemijos valdymą, ji yra ir viena kaltinamųjų baudžiamojoje byloje dėl riaušių prie Seimo.

Moteris kaltinama riaušių organizavimu ir provokavimu. Neseniai A. G. Astrauskaitė neteko lietuvių kalbos mokytojos pareigų Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje, mat paaiškėjo, kad ji įdarbinta tinkamai nepaskelbus atrankos.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

O

:D :D :D :D :D paskelbė, kad kandidatuos, niekam nebuvo idomi, nesurinktų net 1%, dabar pasitraukia ir jaučiasi kovojusi kažkur, fb karė :D :D :D

Patvorine

Per zemai ji soka. Tiesiai i prezidentes posta sita patvorine galetu taikyti

Nevykėlė

Gali būti celofano sekretore arba pliko pimpagalvio marionete. Tai Kremliaus statytine nevykėlė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS