G. Nausėda dirbo Vilniaus rajone: aptarė vaikų dienos centrų išlaikymą ir veiklos plėtrą | Diena.lt

G. NAUSĖDA DIRBO VILNIAUS RAJONE: APTARĖ VAIKŲ DIENOS CENTRŲ IŠLAIKYMĄ IR VEIKLOS PLĖTRĄ

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį su komanda dirbo Vilniaus rajone, praneša Prezidentūra.

Susitikime su Vilniaus rajono meru Robertu Duchnevičiumi šalies vadovas aptarė vaikų dienos centrų išlaikymą ir veiklos plėtrą kaimiškose vietovėse, kokybiško ugdymo standarto rajone užtikrinimą, neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) programų finansavimą.

Šalies vadovas pabrėžė, jog neformalusis švietimas dabar daugiau pasiekiamas miesto nei kaimo vaikams, tačiau reikia siekti, kad socialinę, ekonominę ir kultūrinę atskirtį patiriantiems mokiniams būtų užtikrintos vienodos sąlygos dalyvauti NVŠ programose.

„Nors valstybė skiria NVŠ lėšas, tačiau jomis negali pasinaudoti kiekvienas vaikas. Jau kelerius metus nesikeičiančio krepšelio finansavimo pakanka tik daliai – apie 30 proc. – mokinių“, – rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime.

Prezidentrūros teigimu, susitikime taip pat kalbėta apie Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirstymą savivaldybėms ir savivaldybių problemas derinant klausimus su Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD). Taip pat siūlymus didinti savivaldybių savarankiškumą naudojant kelių priežiūrai skirtas lėšas, Vilniaus rajono kelių įtraukimą į Karinio mobilumo prioritetinių projektų sąrašą bei jų rekonstrukcijos planus.

Taip pat prezidentas Nemenčinėje susitiko su Vilniaus rajono verslo atstovais.

„Vilniaus rajone gausu į apdirbamosios gamybos industrijas, žaliąją ekonomiką ir kitas sritis orientuoto verslo. Susitikime aptartos paskatos investicijoms, verslo kreditavimo veiksniai, eksporto skatinimo, verslo įmonių ir vietos bendruomenių interesų derinimo iššūkiai“, – teigiama pranešime.

Be to, šalies vadovas, susitikęs su Nemenčinės Gedimino ir Konstanto Parčevskio gimnazijų moksleiviais, dalyvavo pilietiškumo pamokoje „Esu žmogus iš Lietuvos. Ką man reiškia būti Lietuvos piliečiu?“.

Darbo dienos pabaigoje G. Nausėda su pirmąja ponia Diana Nausėdiene susitiko su Vilniaus rajono bendruomene.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

PAKAZUKAS

O tai ka, jis lig siol nedirbo ? Ai dirbo, na dirbo tai tautai, kur veliava buciavo (ukrams) !

Uzsiima

Pakazucha prieš rinkimus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS