Galima avarija Astrave: dar kartą vertins, turi ar neturi evakuotis Vilnius | Diena.lt

GALIMA AVARIJA ASTRAVE: DAR KARTĄ VERTINS, TURI AR NETURI EVAKUOTIS VILNIUS

  • 14

Vidaus reikalų ministerija (VRM) planuoja persvarstyti Vilniaus gyventojų evakuacijos būtinybę galimos nelaimės Astravo atominėje elektrinėje (AE) atveju. LRT Radijo žiniomis, ministerija ketina rengti daugiau pratybų.

„Rengiant pratybų grafiką ir turbūt grįžtant prie scenarijų tai bus vienas iš tokių svarbesnių klausimų – turi ar neturi evakuotis Vilniaus gyventojai. Nes suprantant vėlgi visą klausimą, tai Vilnius yra pakankamai arti (Astravo AE – BNS). Norisi tikrai pagrįstai grįžti prie to klausimo, išsinagrinėti ir tuomet atsakyti“, – sako vidaus reikalų viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

BNS primena, kad 2019 metų spalį įvyko „Astravo pratybos“, kuomet Švenčionių ir Vilniaus rajonuose mokytasi evakuoti žmones iš radiacija užterštų teritorijų, dalytos jodo tabletės, imituotas gyventojų sanitarinis švarinimas, vykdyta radiacinė žvalgyba iš oro ir antžeminė žvalgyba.

Rengiant pratybų grafiką ir turbūt grįžtant prie scenarijų tai bus vienas iš tokių svarbesnių klausimų – turi ar neturi evakuotis Vilniaus gyventojai.

Mokymuose dalyvavo apie 300 pareigūnų, karių, tarnautojų iš šešių savivaldybių ir 24 institucijų.

Nesutarus dėl pratybų scenarijaus su Vilniaus miesto savivaldybe, sostinės pareigūnai pratybose nedalyvavo.

Sostinės savivaldybė prieš tai atšaukė tų metų rugsėjo pradžioje planuotas pratybas, per kurias imituojant nelaimę Baltarusijos atominėje elektrinėje planuota mokytis evakuoti gyventojus.

BNS žiniomis, savivaldybė dėl pratybų sulaukė pasipriešinimo iš ministrų kabineto – Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų. Savivaldybės administracija vis dėlto tuomet skelbė ketinanti dalyvauti spalį rengtuose nacionaliniuose mokymuose.

Lietuva yra didžiausia Baltarusijoje bandomos elektrinės kritikė ir siekia boikotuoti jos elektros patekimą į rinką. Minskas atmeta Vilniaus priekaištus dėl saugumo reikalavimų nepaisymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Tegul dvesia tie Vilniaus išgamos, nei kiek negaila. Visas blogis sklinda iš ten.

bbaaaan

Lukošenką vykdydamas Putino įsakymą anksčiau ar vėliau BUTINAI SUSPROGDINS ASTRAVO ATOMINĘ. Abejonių nėra. Kas nespės pabėgti iš Vilniaus mirs skausmingai ir ilgai ir keis rusus paskutiniais žodžiais

LIETUVOS URM

Pasirūpinkite pampersais nebus taip baisu patiems ir nereikės,eilinį kartą, gąsdinti Lietuvos piliečių...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS