Griūva ne tik Gedimino kalnas, bet ir istorinė Belmonto užtvanka | Diena.lt

GRIŪVA NE TIK GEDIMINO KALNAS, BET IR ISTORINĖ BELMONTO UŽTVANKA

  • 2

Birželio ir liepos liūtys sukėlė kritinę situaciją ne tik valstybės simboliui Gedimino pilies kalnui, bet ir ne taip toli nuo jo esančiai Belmonto užtvankai.

Seimo socialdemokratų frakcija kreipiasi į Vyriausybės vadovą Saulių Skvernelį, kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson bei Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių atkreipdami dėmesį, kad Belmonto užtvanka avarinės būklės jau yra nuo pernai gruodžio mėnesio, o po vasaros liūčių upės vandens lygiui pakilus daugiau nei vieną metrą, situacija tapo kritinė. Po smarkiai pakrypusia tilto kolona veržiasi vanduo, visam paveldo objektui gresia griūtis.

Aplinkos ministerija užvilkino užtvankos tvarkymo darbus, netgi siekė ją iš viso nugriauti. Vis dėlto aktyvių piliečių pastangomis Belmonto užtvanka buvo išsaugota ir įtraukta į Kultūros vertybių registrą.

GALERIJA

  • Griūva ne tik Gedimino kalnas, bet ir istorinė Belmonto užtvanka
LSDP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ką DAR tas Šy'mašius sugriaus?

Senelis

Man kaip hidrotechnikos inžinieriui labai keista visų čia dalyvaujančių institucijų ir veikėjų šioje situacijoje pozicija, visų: pirma, Vilniaus RAAD-o -- į ką jie žiūrėjo ir nežiūrėjo ir kaip jie vykdė Statybos įstatymą ir statybos techninius reglamentus, o gal sakykime tiesiai - šviesiai, nevykdė nei įstatymo, nei reglamentų; antra, šio komercinio objekto savininkų, kurie jau eilę metų, iš šios aplinkos, gauna dalinai pridėtinį pelną neveiklumo ar, kad tai yra valstybės objektas ir jos prireogatyva savo lėšomis rekonstruoti statinius, o naudotis - verslininkams; trečia, gal pagaliau nereikia valstybinėms institucijoms nusiplauti nuo savo neveiklumo: t.y. tik drausti, bausti ir griauti.., dėmesio ministerijų klerkai paskaitykite Statybos Įstatymą, ten jame yra ir kitų statybos rūšių... Sėkmės, vardan tos LIETUVOS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS