Į bendrą maldą su popiežiumi pakviesti tikintieji tikisi, kad ji įkvėps vilties | Diena.lt

Į BENDRĄ MALDĄ SU POPIEŽIUMI PAKVIESTI TIKINTIEJI TIKISI, KAD JI ĮKVĖPS VILTIES

Į bendrą maldą su popiežiumi Pranciškumi Aušros Vartų koplyčioje pakviestos gausios šeimos, globėjai, neįgalieji ir ligoniai tikisi, kad šis renginys įkvėps jiems daugiau vilties.

Kaunietė Oksana Žukaitytė-Maksvytienė sako, kad jos įvaikintiems vaikams didelį įspūdį paliko paaiškinimas, kad susitiks su „kunigų direktoriumi“.

„Kalbėjome, kad čia lyg visų kunigų direktorius. Jiems tai atrodo labai aukštai, labai svarbu. Jie nėra dideli, todėl kalbame jų kalba“, – pasakojo ji.

Šeima, pasak moters, gyvena džiugiu, pakiliu laukimu: planuoja kelionę, rengiasi nueiti išpažinties, pasineria į apmąstymus apie gyvenimą, ramybės, nuoširdumo paieškas.

Aštuonių vaikų mama ir globėja Gitana Karoblienė melstis į Aušros Vartus vyks drauge su mažiausiais keturiais.

„Jiems buvo įdomiausia išklausyti, kad rankų uždėjimas laiminant vyksta nuo Kristaus laikų. Jiems tai buvo įspūdinga!“ – apie pokalbius su šeima pasakojo ji.

Rengdamasi popiežiaus vizitui G. Karoblienė sako susimąstanti apie šio vizito svarbą Lietuvai ir prisimena Jono Pauliaus II vizitą prieš ketvirtį amžiaus.

„Tada popiežius buvo tarsi mūsų laisvės patvirtinimas, lyg laisvės gūsis, ta nuotaika buvo labai kitokia. Dabar jau mes jaudinamės dėl kitų dalykų – kaip mokėti būti laisvais? Popiežius atneša vėlgi tą šventumo gūsį ir kai šventumas priartėja, mes ir vienas kito norime atsiprašyti, ir meilę parodyti, rūpinamės ir Lietuva“, – sakė G. Karoblienė.

Susitikime prie Aušros Vartų dalyvausiantis vertėjas iš vengrų kalbos Algirdas Jakulis sako jaučiantis didelį jaudulį.

„Tam tikras nerimas, iš tiesų širdy, jaudulys... Kol neįvyko, net baisu apie tai kalbėti, nes neduok Dieve, neįvyks. Dar pakvietimų rankose neturiu“, – pasakojo jis.

A. Jakulis sako, kad belaukdamas maldos Aušros Vartuose daug mąsto apie savo likimą. Jaunystėje traumą patyręs ir jau 38–erius metus neįgaliojo vežimėlyje sėdintis vyras prisimena, kokia neviltis jį buvo apėmusi ir kaip stiprybės sėmėsi atradęs ryšį su Dievu.

Supratau, kad vien savo jėgomis pasitikėti per mažai.

„Nuo visiškos nevilties iki tikėjimo, kad gal viskas bus gerai. Supratau, kad vien savo jėgomis pasitikėti per mažai. Artimieji ir draugai, kuriuos Dievas gerus davė, kurie manęs neapleido ir globoja, suteikė jėgų, o po to, nors esu racionalaus mąstymo, pradedi žmogus kabintis ir ieškoti, kas dar tave galėtų paremti ir po truputį atrandi Dievą“, – pasakojo inžinerinius mokslus Vilniuje ir Vengrijoje studijavęs A. Jakulis.

Tikėjimas, pasak jo, skatino judėti į priekį ir nenuleisti rankų, kabintis į gyvenimą tuo metu, kai atrodė, kad šis tiesiog baigėsi. Jis mano, kad ir šis susitikimas bus savotiškas dvasinis „spyris“ nepasiduoti.

„Matyt, bus dvasinis palengvėjimas ir dar didesnis spyris – laikykis, brolau. Per tiek metų mačiau daug panašaus likimo žmonių ir mane labiausiai liūdina, kai nuleidžia rankas ir puola į neviltį, užsidaro arba vaiko artimuosius ir savo pyktį ant viso pasaulio išlieja“, – kalbėjo A. Jakulis.

„Aš visą laiką sakau, kad viltis miršta paskutinė. O tikėjimas Dievu ir yra didžiausia viltis, yra už ko užsikabinti“, – pridūrė jis.

Popiežius Pranciškus Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčioje šeštadienį melsis Rožinio dalį. Maldoje drauge dalyvaus apie tūkstantis Aušros Vartų gatvėje susirinkusių žmonių iš vaikus globojančių ar įvaikinusių šeimų, siekiančių įsivaikinti.

Kol vyks laukimas, vaikams numatyti edukaciniai užsiėmimai šalia esančioje bažnyčioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Arnauld

blah blah blah

Svečių laukiant

Joks padorus šeimininkas taip svečio nelauktų...

Pensininke

gal ir man pensija pakels jei susitiksiu su popieziu? Reiktu jam pasiguosti kad Lietuvoje pensininkai badauja. Kaip pragyvent is 280 euru pensijos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS