Į norimas Vilniaus mokyklas prašymus mokytis arba tęsti mokslą pateikė 13 tūkst. vaikų tėvų | Diena.lt

Į NORIMAS VILNIAUS MOKYKLAS PRAŠYMUS MOKYTIS ARBA TĘSTI MOKSLĄ PATEIKĖ 13 TŪKST. VAIKŲ TĖVŲ

  • 0

Šiemet mokytis arba tęsti mokslą Vilniaus mokyklose prašymus pateikė 13 tūkst. vaikų tėvų, kurių didžioji dalis jau gavo kvietimus į norimas mokyklas. Likusieji, kurie iš norimos mokyklos vis dėlto nesulaukė kvietimo, bus tikrai pakviesti mokytis Vilniuje tolesniuose priėmimo etapuose.

Jau penktus metus Vilniaus mokiniai į mokyklas priimami pateikus prašymus per elektroninę sistemą. Prašymai elektroniniu būdu teikiami, kai vaikas keičia mokyklą, pereina iš progimnazijos į gimnaziją, yra atvykęs gyventi į sostinę iš kito miesto ar pradeda lankyti mokyklą nuo naujųjų mokslo metų.

Šiuo metu lietuvių, rusų ir lenkų mokyklose iš viso yra 1600 laisvų vietų, o kol kas nepatekusių į 1-ąją, 5-ąją ir 9-ąją klases norimose mokyklose – 435, tačiau Vilniaus miesto savivaldybė užtikrina, kad visi šie mokiniai gaus vietas ugdymo įstaigose.

Savivaldybės pateiktais duomenimis, šiais metais iš pateiktų 6 tūkst. prašymų mokytis pirmoje klasėje jau 5,8 tūkst. mažųjų vilniečių yra gavę kvietimus iš norimų ugdymo įstaigų. Atitinkamai iš 1,8 tūkst. būsimų penktokų, išreiškusių norą tęsti mokslą Vilniaus miesto mokyklose, 1,5 tūkst. taip pat jau gali sudaryti elektronines sutartis su naujomis mokyklomis. Patenkinti beveik visi prašymai, pateikti būsimų devintokų tėvų, ir tik 39 vilniečiai yra kviečiami dalyvauti kitame priėmimo etape, kad rastų labiausiai tinkančią ugdymo įstaigą.

Kiekvienas, pateikęs prašymą elektroninėje sistemoje, turi galimybę pasirinkti ir pretenduoti į tris Vilniaus miesto savivaldybės kuruojamas mokyklas. Šiuo metu jau yra pasibaigęs pagrindinis priėmimo etapas, o kituose priėmimo etapuose gali dalyvauti tik mokiniai, kurie nebuvo gavę nė vieno kvietimo pirmame etape, arba tie mokiniai, kuriems prašymas elektroninėje sistemoje nebuvo užregistruotas.

Mokinių tėvai, kurie negavo savo vaikams vietų arba iki šiol neturėjo galimybių pateikti prašymą elektroninėje sistemoje, galės tai padaryti birželio 26-28 d., sakoma savivaldybės pranešime. Mokyklas bus galima rinktis iš viso Vilniaus miesto ugdymo įstaigų, kurios dar turės likusių laisvų vietų.

Vilniaus miesto savivaldybė administruoja elektroninę prašymų teikimo sistemą, centralizuotai surenka prašymus, pateiktus elektroniniu būdu, ir perduoda juos ugdymo įstaigoms, kurios toliau savarankiškai vykdo atranką vadovaudamosi Vilniaus miesto tarybos patvirtintu Mokinių priėmimo tvarkos aprašu.

Pirmiausia priėmimo metu Vilniaus mieste siekiama užtikrinti mokymosi prieinamumą pagal bendrojo ugdymo programas asmenims, gyvenantiems savivaldybės mokykloms priskirtose mokyklų aptarnavimo teritorijose. Esant laisvų vietų į savivaldybės mokyklas gali būti priimami moksleiviai, gyvenantys kitose savivaldybės mokyklų aptarnavimo teritorijose, po to ir gyvenantys gretimose savivaldybėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS