Į Santaros klinikų automobilių aikšteles – 14 mln. eurų investicijų | Diena.lt

Į SANTAROS KLINIKŲ AUTOMOBILIŲ AIKŠTELES – 14 MLN. EURŲ INVESTICIJŲ

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ fondo valdoma įmonė „Santaros parkavimo paslaugos“ tęsia 14 mln. eurų vertės Santaros klinikų automobilių stovėjimo aikštelių plėtros projektą.

Praėjusiais metais koncesijos sutartį su Sveikatos apsaugos ministerija pasirašiusios „Santaros parkavimo paslaugos“ jau stato vieną daugiaaukštę aikštelę, o dar dvi tokias aikšteles numatoma pradėti statyti šių metų pabaigoje – kitų metų pradžioje.

„Šiuo metu yra sukurtos naujos 239 automobilių stovėjimo vietos, taip pat atnaujintos 322. Pirmosios daugiaaukštės aikštelės statybos jau yra pradėtos, joje bus beveik 1,2 tūkst. naujų vietų. Kitos daugiaaukštės aikštelės darbai prasidės kitų metų pirmąjį ketvirtį, o daugiaaukštės aikštelės su sandėliavimo patalpomis – šių metų ketvirtąjį ketvirtį“, – BNS teigė „Santaros parkavimo paslaugų“ projektų vadovas Egidijus Aleksa.

Anto jo, aikšteles pastatyti numatoma iki 2019 metų liepos, o darbus atlieka statybų bendrovė „Eikos statyba“.

Iš viso pagal koncesijos sutartį numatoma sukurti 2250 naujų vietų automobiliams ir atnaujinti dar 507 vietas. Iš viso numatoma suremontuoti 8 ir pastatyti 5 naujas aikšteles.

Koncesijos sutarties laikotarpiu – 25 metus – „Santaros parkavimo paslaugos“ teiks šios infrastruktūros priežiūros, valdymo bei administravimo paslaugas.

Bendrovę per įmonę „Parkdema“ valdo „Lords LB Asset Management“ fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“.

Anksčiau teigta, kad Santaros klinikų stovėjimo aikšteles norima išplėsti dėl sparčios Santariškių plėtros ir dabartinei infrastruktūrai neatitinkant medicinos įstaigų miestelio poreikių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimelis

Ar aiksteles bus mokamos? Kai kuriose salyse,prie gydymo istaigu esancios automobiliu parkavimo aiksteles,mokamos ne tik pacientams bet ir darbuotojams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS