Į sostinės mokyklas nebetelpa pirmokai | Diena.lt

Į SOSTINĖS MOKYKLAS NEBETELPA PIRMOKAI

  • 2

Į sostinės mokyklas jau pakviesta apie 7 300 pirmokų, papildomai steigiama daugiau kaip 25 pirmųjų klasių komplektai. Vilnius nuolat auga ir sostinės mokyklas kasmet papildo vis daugiau pirmokų – šįmet pirmąsias klases lankyti pradės apie 600 daugiau vaikų nei pernai.

„Vilnius sparčiai auga ir savo ateitį su mūsų sostine sieja vis daugiau jaunų žmonių. Buvimas tokiu traukos centru kartu sąlygoja ir nemažai iššūkių Vilniaus miesto savivaldybei. Viena iš jų – į sostinės mokyklų tinklą turime priimti vis daugiau pirmokų. Įvertindami esamą šių metų situaciją, sprendžiame, kaip racionaliau paskirstyti mokinių srautus, kad mažiau užpildytos mokyklos priimtų daugiau naujų vaikų, o atranka į mokyklas būtų tinkamai organizuojama ir įgyvendinama. Be to, tėvų patogumui jau netrukus planuojame pereiti prie skaitmeninės sistemos, kad kiekvienas vilnietis žemėlapyje aiškiai matytų, kokiai gatvei priskirta konkreti mokykla“, – sakė švietimo klausimus kuruojantis Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Šiuo metu pirmokų poreikiams racionaliai pritaikomi esamų patalpų ir kabinetų resursai, su švietimo įstaigų vadovais nagrinėjamos visos galimybės ir  situacijos, kaip tinkamai sukomplektuoti naujas pirmokų klases. Ieškoma bendrų sprendimų kartu su vaikų tėveliais, kad jie kuo greičiau apsispręstų ir registruotų vaiką tik į vieną įstaigą, o ne į kelias vienu metu.

Nauji pirmųjų klasių komplektai bus steigiami Abraomo Kulviečio klasikinėje gimnazijoje, „Žėručio“ pradinėje mokykloje, Liepkalnio pagrindinėje mokykloje, Vilniaus inžinerijos licėjuje, Vilniaus Antakalnio progimnazijoje, Vilniaus Emilijos Pliaterytės ir kt.  net šešios naujos pirmokų klasės bus formuojamos „Genio“ progimnazijoje, kurios įsikurs laisvose Centro mokyklos patalpose.

Prašymus dėl  pirmokų priėmimo į mokyklas tėveliai gali pateikti iki rugpjūčio 15 d. Tuomet bus galutinai suformuoti klasių komplektai. Pirmenybė priskyrimui į mokyklas teikiama mokyklos aptarnavimo teritorijoje gyvenantiems vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pirmoko mama

Sužinojom, kad esam priimti į mokyklą, labai apsidžiaugėm, bet sužinojom, kad pirmokų klasėj 28 mokiniai.... :(

Rubis

Arba per daug mokyklu uzdare, arba laikas nors viena per 25 metus pastatyti. Tas pats su vaiku darzeliais. Kur ziuri ministrai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS