Į Vilniuje vyksiantį forumą apie SGD kviečiamas ir „Novatek“ atstovas | Diena.lt

Į VILNIUJE VYKSIANTĮ FORUMĄ APIE SGD KVIEČIAMAS IR „NOVATEK“ ATSTOVAS

Antradienį Vilniuje prasidės forumas, skirtas aptarti mažos apimties suskystintąsias gamtines dujas (SGD).

Renginyje kviečiamas dalyvauti ir Rusijos dujų bendrovės „Novatek” finansų vadovas. Tuo metu nei šalies energetikos ministras, nei viceministras renginyje dėl pasikeitusių darbotvarkių dalyvauti neketina.

Kaip skelbia forumo rengėjai, dvi dienas vyksiančiame renginyje įžvalgomis dalysis daugiau nei 33 pranešėjai, o vienu svarbiausių įvardijamas Rusijos gamtinių dujų tiekėjos „Novatek” kompanijos vyriausiasis finansų direktorius Markas Gyetvay.

Rengėjai tarp pranešėjų taip pat nurodė energetikos ministrą Žygimantą Vaičiūną ir viceministrą Egidijų Purlį, tačiau ministro patarėja Aurelija Vernickaitė Eltą informavo, kad jie renginyje nedalyvaus dėl pasikeitusių darbotvarkių. Tiesa, atstovė nepatikslino, ar ministerija buvo informuota apie tai, kad į forumą buvo pakviestas „Novatek” atstovas, bei kaip tai vertina.

Nurodoma, kad forume bus diskutuojama apie sprendimus, susijusius su SGD gabenimu ir laikymu, bei naujausius projektus, terminalus ir kainas.

Pirmadienį Eltai nepavyko susisiekti su renginį organizuojančia įmone „ALJ Group”.

Žiniasklaida skelbia, kad Vakarai sankcijas taiko tiek įmonei „Novatek”, tiek jos artimai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu susijusiems įmonės akcininkams Genadijui Timčenkai bei Vagitui Alekperovui.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS