Inicijuoja auditą: tirs J. Narkevičiaus kuruotus viešuosius pirkimus | Diena.lt

INICIJUOJA AUDITĄ: TIRS J. NARKEVIČIAUS KURUOTUS VIEŠUOSIUS PIRKIMUS

  • 7

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija Vilniaus miesto savivaldybėje, reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją, kad dabartinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, 2007-2008 m. eidamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, siekdamas asmeninės naudos galėjo daryti įtaką švietimo įstaigų renovacijos projektų viešiesiems pirkimams, inicijuoja šių sprendimų ir viešųjų pirkimų procedūrų vidinį auditą.

„Žiniasklaidoje paviešinta itin svarbi informacija apie galimus neteisėtus ar net korupcinius veiksmus, kurie meta didelę dėmę Vilniaus miesto savivaldybei. Į žiniasklaidos atskleistus faktus žiūrime labai rimtai, todėl būtina išsiaiškinti visas mums prieinamas to meto sprendimų aplinkybes. Šiandien TS-LKD frakcijos vardu kreipiausi į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovą, inicijuodamas tuometinių J.Narkevičiaus sprendimų bei renovacijos viešųjų pirkimų konkursų vidinį savivaldybės auditą", – teigė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Ketvirtadienio rytą LRT tyrimų skyrius pranešė, kad už susisiekimo ministrui priklausančio namo, esančio Trakuose, rekonstrukciją galimai buvo atsiskaitoma viešaisiais konkursais.

LRT Tyrimų skyrius teigė turįs duomenų, kad J. Narkevičius, eidamas aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, galėjo pažadėti šiuo metu jau bankrutavusiai statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ sėkmę darželių bei mokyklų remonto konkursuose. Už tai, skelbiama LRT atliktame tyrime, 10 proc. nuo laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

Apie J. Narkevičiaus nekilnojamojo turto sandorius pranešė naujienų portalui 15min.lt savo tapatybę atskleidęs buvęs bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas, kuris teigia, kad ministras yra jo dukros krikštatėvis.

„Man labai keista, jei jis manęs neprisimena ar mūsų sandorių. Juk J. Narkevičius ir jo žmona – mano jaunesniosios dukters krikšto tėvai“, – 15min.lt ketvirtadienį sakė buvęs „Sodžiaus būsto“ savininkas.

Įtarimų dėl neteisėtų veiksmų sulaukęs susisiekimo ministras J. Narkevičius teigia, kad prieš jį tęsiama šmeižto kampanija. Komentuodamas ketvirtadienį pasirodžiusio žiniasklaidos atlikto tyrimo išvadas, kuriose konstatuojama, kad už susisiekimo ministrui priklausančio namo Trakuose rekonstrukciją galėjo būti atsiskaitoma viešaisiais konkursais, J. Narkevičius tvirtino, kad ši informacija atsirado dėl jo inicijuotų darbų ir pradėtų tyrimų paties kuruojamame sektoriuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kauniete

RYBNIKOVAI AIŠKU KAI DIENA KAD VISAI NESVARBU KAD NARKEVIČIUS TAVO VAIKO KRIKŠTATĖVIS TAS DORAS SAŽININGAS MINISTRAS MATYT MATO REIKALA IŠTYRTI TAVE KAM ČIA SKLEIDIESI TA GIMINYSTE MATYT KAD NARKEVIČIUI VISI VIENODI JOKIU PRIVILEGIJU DIRBA ŽMOGUS SAŽININGAI NEŽIURI KAD TU TEN GIMINĖ GAL DAREI MAKLES GAL NORĖJAI PASINAUDOTI PAŽINTIM BET BUVAI PAIMTAS UŽ UODEGOS TAI PRADĖJAI LOTI FUI KAIP ŽEMA RUSIŠKAS CHARAKTERIS SKUSTI ŠMEIŽTI BRUDAS ESI

deinis

Nu ir LIETUVA ,krištatėvis kanda ,žodžiu užaugino ANGĮ užantyje ,kaip Karbauskis užaugino Urbšį o tas paliko ir stengiasi įkasti ,taip kad nieko naujo

...

O kas auditą Broilerynėj atliks?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS