Įsibėgėja vienos judriausių sostinės gatvių atnaujinimas: kas jau padaryta? | Diena.lt

ĮSIBĖGĖJA VIENOS JUDRIAUSIŲ SOSTINĖS GATVIŲ ATNAUJINIMAS: KAS JAU PADARYTA?

  • 0

Sostinėje atnaujinama viena ilgiausių ir judriausių – Geležinio Vilko gatvė: nuo Geležinio Vilko tilto iki Ukmergės gatvės sankryžos beveik 800 m ilgio atkarpoje bus paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, lietaus nuotekų šuliniai ir atnaujintas ženklinimas. Prieš dvejus metus pradėjus šios gatvės rekonstrukciją, iki rudens bus atnaujinta jau beveik 8 km gatvės. Geležinio Vilko gatvės remontui sostinės savivaldybė skyrė apie 500 tūkst. eurų.

„Toliau  geriname susisiekimą Vilniuje: Geležinio Vilko gatvė – viena judriausių sostinėje, todėl jos remontui pastaruosius metus skiriame ypatingą dėmesį. Iki rudens kartu su partneriais atnaujinsime jau beveik 8 km gatvės, besidriekiančios per Šeškinę, Verkius, Žvėryną, Vilkpėdę, Naujamiestį ir Šnipiškes. Mums labai svarbu, kad vilniečiai turėtų patogią susisiekimo sistemą visomis transporto priemonėmis – darnaus judumo planas labai padeda sparčiai judėti pirmyn – kryptingai tvarkyti gatves, tiesti dviračių ir pėsčiųjų takų jungtis, rūpintis kita infrastruktūra“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Vytautas Mitalas.

Tvarkoma ir kita svarbi dviejų kilometrų ilgio Geležinio Vilko gatvės atkarpa, nuo Didlaukio iki Noragiškių gatvės, važiuojant iš centro. Iki vasaros pabaigos bus paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai ir atnaujintas ženklinimas. Pernai buvo sutvarkyta atkarpa nuo Noragiškių iki Didlaukio gatvės, važiuojant į centrą: paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, suremontuoti šaligatviai ir atnaujintas ženklinimas.  Tam, kad apie 28 tūkstančiai vilniečių kasdien važiuojančių iš Visorių, Santariškių ir Baltupių rajonų jaustųsi saugiai ir patogiai gatvės remontui miesto savivaldybė skyrė daugiau kaip 640 tūkst. eurų.

Pernai buvo sutvarkyta ir kita svarbi Geležinio Vilko gatvės atkarpa – nuo Vilniaus Gedimino technikos universiteto Linkmenų fabriko iki sankryžos su Ukmergės gatve: praplatinta apie 720 metrų ilgio gatvės atkarpa, perkelta ir naujai įrengta apsisukimo į Žalgirio gatvę šviesoforinė sankryža. Taip pat rekonstruoti Ukmergės – Geležinio Vilko gatvių sankryžos šviesoforai, pakloti nauji šaligatviai, nutiesti nauji dviračių ir pėsčiųjų takai. Prieš dvejus metus buvo sutvarkyta beveik 4 kilometrų ilgio Geležinio Vilko gatvės atkarpa, nuo Gerosios Vilties žiedo iki tilto per Neries upę. Vienoje judriausių miesto gatvių buvo paklota nauja asfalto danga, pakeisti kelio bortai, šaligatviai, suremontuoti šuliniai ir atnaujintas ženklinimas.

Darbų metu bus stengiamasi sudaryti kuo mažiau nepatogumų eismo dalyviams, Geležinio Vilko gatvės atkarpoje, nuo Geležinio Vilko tilto iki Ukmergės gatvės sankryžos, remonto darbai vyks nuo 9 val. iki 15 val., taip pat naktimis ir savaitgaliais. Eismas bus ribojamas vienoje eismo juostoje pasirinkta važiavimo kryptimi, o leistinas greitis 40 km/val. Bus įrengti laikini įspėjamieji ir draudžiamieji kelio ženklai, nukreipiamosios gairės, apie remontą skelbs švieslentės.

GALERIJA

  • Įsibėgėja vienos judriausių sostinės gatvių atnaujinimas: kas jau padaryta?
  • Įsibėgėja vienos judriausių sostinės gatvių atnaujinimas: kas jau padaryta?
  • Įsibėgėja vienos judriausių sostinės gatvių atnaujinimas: kas jau padaryta?
  • Įsibėgėja vienos judriausių sostinės gatvių atnaujinimas: kas jau padaryta?
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS