Įvertinti sostinės vicemero kelionę įpareigota savivaldybė | Diena.lt

ĮVERTINTI SOSTINĖS VICEMERO KELIONĘ ĮPAREIGOTA SAVIVALDYBĖ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pavedė Vilniaus savivaldybei įvertinti vicemero liberalo Lino Kvedaravičiaus išvyką į Belgradą stebėti „Lietuvos ryto“ aštuoniolikmečių rungtynes.

VTEK tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė įvertinusi delfi.lt žurnalistės užklausą.

VTEK Tyrimų skyriaus vyresnysis patarėjas Tomas Čaplinskas BNS teigė, kad komisija pasinaudojo įstatymų numatyta teise netirti situacijos pati, o pavesti tai padaryti kitai institucijai, jei mato, kad pati institucija gali išsiaiškinti galimą pažeidimą operatyviau. Jis patikino, kad komisija kontroliuos, kaip savivaldybės tarybos etikos komisija aiškinasi šį klausimą.

„Šiuo atveju, komisija pasinaudojo savo teise, bet tai nereiškia, kad klausimas paliktas „savieigai“. Savivaldybė turės per nustatytą laiką ištirti ir sprendimą pateikti komisijai, kuri ir vertins, ar viskas yra pagrįsta, teisinga“, – tikino jis.

Publikacijoje nurodyta, kad L. Kvedaravičius gegužę savo atostogų metu keliavo į Belgradą stebėti „Lietuvos ryto“ klubo aštuoniolikmečių rungtynes, o jo kelionės išlaidas apmokėjo sporto klubas.

Šiame savivaldybei iš dalies priklausančiame klube pernai pradėjo žaisti jo sūnus Lukas Kvedaravičius. Už sporto sritį kuruojantis vicemeras tada pranešė nusišalinantis nuo „Lietuvos ryto“ reikalų.

Anot portalo, gegužę kelias dienas atostogavusio L. Kvedaravičiaus kelionę į Belgradą iš pradžių apmokėjo klubas, tačiau Vilniaus vicemeras pinigus grąžino po mėnesio.

L. Kvedaravičius teigia į Belgradą vykęs kaip privatus asmuo. Delfi.lt duomenimis, iš pradžių savivaldybė svarstė komandiruoti vicemerą „atstovauti Vilniaus savivaldybei susitikimuose su Eurolygos vadovais“, o meras Remigijus Šimašius buvo parengęs atitinkamą potvarkį.

Vėliau šių planų atsisakyta - L. Kvedaravičius gegužės 18-21 dienomis buvo išleistas kasmetinių atostogų.

BNS L. Kvedaravičius tuomet teigė, kad jo sūnus aštuoniolikmečių amžiaus grupėje jau nežaidžia, savo kelionės išlaidas jis tvirtino iškart apmokėjęs pats.

„Lietuvos ryto“ krepšinio klubas dabar vadinasi „Rytas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS