J.Statkevičius prisistatė masėms | Diena.lt

J.STATKEVIČIUS PRISISTATĖ MASĖMS

Juozas Statkevičius tesėjo savo pažadą – Vilniuje surengė pasaulio mados sostinių lygio kolekcijos pristatymą, į kurį galėjo ateiti bet kas, įsigijęs bilietą.

Garsiausias Lietuvos dizaineris įrodė publikai, kad jam šis titulas priskiriamas ne veltui. Maždaug valandą trukusiame jo naujausios pavasario–vasaros kolekcijos pristatyme publika sėdėjo užgniaužusi kvapą.

Klasikiniai kostiumėliai su žaismingais akcentais, vakarinės suknelės, rankinės, aksesuarai – viskas dvelkė J.Statkevičiaus kūrybai būdinga elegancija.

Kolekcijos pristatymas buvo neeilinis ir dėl podiumu žengiančių modelių. Tarp jų buvo operos solistas Edgaras Montvidas, britų aktorius Dexteris Fletcheris, garsi manekenė Svetlana Griaznova, Maskvos Didžiojo teatro primarijus Nikolajus Ciskaridzė. Jiems vos pasirodžius arenoje prapliupdavo plojimai.

Didžioji dizainerio kolekcijos dalis – kasdieniai, laisvalaikio drabužiai. Tik renginio pradžią ir pabaigą tarsi įrėmino barokinio stiliaus sukniomis pasirodžiusios damos. Taip J.Statkevičius žiūrovams priminė savo indėlį į teatro kostiumus.

Tarp renginio žiūrovų buvo gausu gerai pažįstamų veidų: aktoriai Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Giedrius Savickas, Vytautas Rumšas, stilistai Mantas Petruškevičius ir Kęstutis Rimdžius, verslininkai Laimutis Pinkevičius, Marius Gelažnikas, baleto primarijus Nerijus Juška, Seimo narė Inga Valinskienė ir daugelis kitų.

Specialiai į pristatymą atvyko Latvijos prezidentas Valdis Zatleras su žmona Lilita, kuri ne vienus metus yra ištikima J.Statkevičiaus klientė.


Erzino nesklandumai

Komplimentų kolekcijai žiūrovai negailėjo, bet renginio organizavimas nuvylė. Renginys vėlavo, o žiūrovai nebuvo įleidžiami į salę. Todėl maždaug 3 tūkst. susirinkusiųjų teko stumdytis ankštuose Pramogų arenos koridoriuose arba lauke mirkti lietuje.

Iki drabužinės negalintys prasibrauti žiūrovai piktinosi ir svarstė, kad gal vis dėlto būtų pakakę pažiūrėti reportažus per televiziją. Atėjusiems paskutiniams teko nusivilti – paltų jau nebebuvo kur kabinti.

Atvėrus salės duris susirinkusiųjų nuotaikos kiek prasisklaidė, tačiau renginio pradžios dar teko gerokai palaukti – jis vėlavo apie pusantros valandos. Žiūrovai laiką trumpinti bandė aptarinėdami vieni kitų drabužius – daugelis susirinkusiųjų, regis, buvo išsitraukę iš spintų pačius įspūdingiausius apdarus ir ne po vieną valandą praleidę grožio salonuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)