„Kablyje“ - renginys „Muzika už Lietuvą be rasizmo“ | Diena.lt

„KABLYJE“ - RENGINYS „MUZIKA UŽ LIETUVĄ BE RASIZMO“

Balandžio 28 d. Aktyvaus laisvalaikio centre „Kablys“ (Kauno g.5) organizuojamas taikaus pobūdžio renginys „Muzika už Lietuvą be rasizmo“.

Renginyje nemokamai sutiko dalyvauti gausus būrys Lietuvos muzikantų ir Dj‘ų: Dee & Kamy, Unlost, Gyvai, Attitude, Alive way, The Artrace, Skamp, Fun clock, Afrikietiški būgnai, Morda Mc, Omerta, Mark Splinter, Socle, Up-lifters.  Norvegijos ambasados bei G.Steponavičiaus paramos fondo dėka visi norintys į koncertą pateks nemokamai.

„Turbūt neatsitiktinai šį renginį sutiko paremti būtent Norvegijos ambasada. Dar vis su siaubu prisimename praeitos vasaros įvykius Osle ir toje saloje, kur savo rasistinių pažiūrų neslepiantis asmuo nužudė bei visam gyvenimui traumavo daugelį Norvegijos piliečių. Esame europiečiai, turime galimybę gyventi ir dirbti visame pasaulyje, todėl ir patys turime suteikti tokį šansą kitataučiams gyventi mūsų šalyje. Galime pasimokyti iš vakarų Europos šalių, kokias klaidas jos darė intergruodamos imigrantus ir tai atlikti nepriekaištingai, o ne užsimerkti prieš vis didėjančias nacionalistiškai nusiteikusių asmenų gretas“, - sakė vienas iš koncerto organizatorių Vilius Alesius.

Renginio metu taip pat veiks paroda „Jungtinės Europos valstybės“.

Tai kilnojamoji paroda apie europiečio tapatybę ir nūdienos Europą kurios metu bus pristatomi žinomi menininkai, kurie susiduria su įvairiomis kultūromis ir kuriems aktualūs tapatybės klausimai: Luchezar Boyadjiev (Bulgarija), Anna Konik (Lenkija), Gerda Lampalzer (Austrija), Maria Lusitano Santos (Portugalija), Deimantas Narkevičius (Lietuva), Artur Zmijewski (Lenkija), Jean-Charles Hue (Prancūzija), Kaarina Kaikkonen (Suomija), Reinigungsgesellschaft (menininkų duetas, Vokietija), Tanja Muravskaja (Estija), Kennedy Browne (menininkų duetas, Airija), Apostolos Polymeris (Belgija), Kyriaki Costa (Kipras) ir Anu Pennanen (Suomija).

„Jungtinės Europos valstybės“ yra Europos šalių bendradarbiavimo projektas, kurį koordinuoja Paryžiaus Goethe’s institutas kartu su devyniomis kitomis partnerių organizacijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS