Kaip ilgąjį Vėlinių savaitgalį dirbs vakcinuojantys „Litexpo“ ir poliklinikose? | Diena.lt

KAIP ILGĄJĮ VĖLINIŲ SAVAITGALĮ DIRBS VAKCINUOJANTYS „LITEXPO“ IR POLIKLINIKOSE?

  • 2

Artėjantį Vėlinių savaitgalį – net keturios nedarbo dienos iš eilės, tačiau vakcinavimas ilgam nesustos: šeštadienį ir sekmadienį (spalio 30 ir 31 d.) „Litexpo“ vakcinavimo centras dirbs įprastu savaitgalio grafiku – nuo 9 iki 13 val., o lapkričio 1-ąją ir 2-ąją dienomis, kai didžioji dauguma lanko artimųjų kapus – ilsėsis.

Pasitikrinti, kada galite gauti savo pastiprinamąją vakcinos dozę (trečiąją) arba rasti arčiausiai namų esantį skiepijimo punktą galite čia: https://vakcina.vilnius.lt/

Visą savaitgalį paslaugas teiks poliklinikos, kurios dirbs šeštadienio grafiku. Poliklinikos savaitgalį neskiepys, tačiau pacientus konsultuos šeimos gydytojai, bus teikiama pagalba karščiuojantiems.

Kaip dirbs poliklinikos:

Centro poliklinikos budintis personalas dirbs visą parą, vaikų ligų gydytojai pacientus priims nuo 10 iki 18 val., odontologai – nuo 10 iki 16 val.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės poliklinika (Antakalnio g. 124) paslaugas teiks nuo 10 iki 12 val.

Šeškinės (Šeškinės g. 24) ir VšĮ Antakalnio poliklinikos (Antakalnio g. 59) paslaugas teiks nuo 8 iki 16 val. Antakalnio poliklinikoje lapkričio 2 d. taip pat bus galima atlikti mokamą COVID-19 PGR testą.

Naujosios Vilnios poliklinika (V. Sirokomlės g. 8) ir Naujosios Vilnios poliklinikos Naujininkų klinika (Dariaus ir Girėno g. 18) visą ilgąjį savaitgalį paslaugas teiks nuo 8 iki 12 val.

Grigiškių sveikatos priežiūros centras (Mokyklos g. 10) pacientų lauks nuo 8 iki 12 val.

Tokiomis pat valandomis paslaugas teiks ir Karoliniškių poliklinika (L. Asanavičiūtės g. 27A) bei Karoliniškių poliklinikos Lazdynų sveikatos priežiūros centras (Erfurto g. 15) – nuo 8 iki 12 val.

Visose išvardintose poliklinikose lapkričio 2 d. paslaugas teiks ir gydytojai odontologai.

Didinamos skiepijimo apimtys

Praėjusią savaitę Lietuvoje pradėta visų 18 m. ir vyresnių amžiaus asmenų vakcinacija trečiąja sustiprinančia COVID-19 vakcinos doze. Gyventojai raginami nedelsti ir ateiti skiepytis jeigu dar nėra to padarę, taip pat ir tie, kuriems po pilnos vakcinacijos jau praėjo 180 dienų. Gyventojų suaktyvėjimas skiepytis pastebimas ir „Litexpo“ vakcinacijos centre. Praėjusią savaitę buvo paskiepyta apie 700 daugiau asmenų lyginant su prieš tai buvusia savaite.

Stebint vakcinacijos tempų augimo tendenciją, nuo šio pirmadienio „Litexpo“ vakcinacijos centre padidinti vakcinacijos pajėgumai. „Comirnaty“ („Pfizer“) vakcina pirma arba trečia doze galės pasiskiepyti apie 6000 asmenų, apie 1300  asmenų galės būti paskiepyti „Janssen“ vakcina, taip pat norintys gali rinktis „Spikevax“ („Moderna“) ir „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcinas, šių vakcinų atitinkamai paruošta apie 500 ir 300 dozių.

Kilus nesklandumams dėl vakcinacijos proceso asmens sveikatos priežiūros įstaigose galite kreiptis el. p. vakcina@vilnius.lt

Kada atvykti į punktą, kad testo nereikėtų laukti ilgai

Pastarųjų savaičių duomenimis, į mobilųjį punktą tirtis atvykdavo daugiau nei 4000 asmenų kasdien. Pastebima, kad užsiregistravę asmenys neretai į punktą atvyksta ne registracijoje nurodytu laiku. Stebint paskutinių savaičių statistiką, daugiausiai žmonių į punktą atvyksta antrosios pamainos metu nuo 10:15 iki 13:45, o mažiausi srautai fiksuojami ryte nuo 6.30 iki 10 val. arba vakare nuo 14 iki 21 val.

Kai kuriomis dienomis antroje pamainoje (nuo 10.15 iki 13.45) pastebimas apie 20-30 proc. didesnis srautas nei kitų pamainų metu, tačiau kartais šis skaičius išauga net dvigubai. Dėl netolygių srautų susidaro eilės, kai vienos pamainos metu punktas sulaukia mažiau, o kitos pamainos metu – dvigubai daugiau besitestuojančių.

Vilniečių prašoma būti sąmoningais ir į punktą atvykti būtent tuo metu, kuris nurodytas registracijoje. Taip pat primename, kad į PGR tyrimą patogiausia atvykti savo transportu ir važiuoti link palapinių, kur ir atliekamas PGR testas. Jeigu neturite galimybės į PGR tyrimą atvykti savo transportu, galite atvykti pėsčiomis, arba galite kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę telefonu 85 2112 555. Į greituosius testus – antigenų ir serologinį – atvykti galite pėsčiomis arba automobiliu, jį pasistatyti reikėtų šalia punkto esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, o testą atlikti ateikite pėsčiomis (sekite nurodytus ženklus GREITIEJI TESTAI, būtinai dėvėkite veidą ir nosį dengiančias apsaugos priemones).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vakar

Vakar turėjau garbės LITEXPO skiepytis :) Na tikrai ant chamukės kaip reta užsiroviau

Anonimas

Klaustukinkai ar aktualu Klaipėdoje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS