Kaip rudenį pasikeitė nuomos kainos? | Diena.lt

KAIP RUDENĮ PASIKEITĖ NUOMOS KAINOS?

  • 1

Nors po didžiosios studentų bangos sostinėje praėjo daugiau nei mėnuo, nuomos kainos neskuba mažėti. Nekilnojamojo turto rinkos ekspertai pastebi, kad nuomos mokestis rugsėjo pabaigoje išlieka 5–10 proc. didesnis nei vasaros pradžioje ar viduryje. Vidutiniškai už vieno kambario butą sostinėje reikia mokėti 268 eurus, dviejų – 407 eurus, trijų – 467 eurus, rodo nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt duomenys.

Nuomos kainos, palyginus miegamuosius ir arčiau centro esančius sostinės rajonus, skiriasi daugiau nei trečdaliu. Šeškinėje ar Fabijoniškėse už vieno kambario buto nuomą vidutiniškai teks mokėti 215 eurų, Žirmūnuose – 250, o Senamiestyje net 360 eurų. Dviejų kambarių buto nuoma Baltupiuose kainuoja 340 eurų, o Senamiestyje – 570 eurų.

„Nors studentai neabejotinai išsirinko geriausius nuomos variantus, vis dar galima surasti ir pakankamai ekonomiškai naudingų pasiūlymų. Pasiūla palyginti su vasaros viduriu išlieka stabili. Miegamuosiuose rajonuose vieną kambarį galima išsinuomoti už 70 ar 90 eurų, o dviejų – 150 ar 180 eurų. Šie butai yra senos statybos namuose ir jų įrengimas nebus itin kokybiškas. Patartina nuolat sekti pasirodančius skelbimus, nes tik įdėjus naują ir pigesnį nei rinkos kaina variantą, po kelių valandų ar pusdienio butas jau turi nuomininkus“, – teigia Evaldas Narbuntovičius, Domoplius.lt projekto vadovas.

Nuoma sostinėje – dvigubai brangesnė

Tarp studentų populiariausi tris ir daugiau kambarių turintys butai – dažniausiai ten gyvena keli asmenys, todėl nuoma jiems kainuoja mažiau.

„Pastebima, kad būtent trijų kambarių butų pasiūla šiuo metu yra sumažėjusi. Už patenkinamai įrengtą trijų kambarių butą Baltupiuose, Fabijoniškėse ar Žirmūnuose teks pakloti apie 250 ar 300 eurų, Senamiestyje – mažiausiai 350 eurų. Jeigu padalinsime nuomos mokestį trims žmonėms, vieno mėnesio nuoma atsieis apie 80 eurų miegamajame rajone, apie 100-120 eurų Senamiestyje. Žinoma, neskaičiuojant komunalinių mokesčių“, – teigia nekilnojamojo turto ekspertas.  

Kainos sostinėje kone dvigubai lenkia kitų Lietuvos didmiesčių kainas. Jeigu Kaune dviejų kambarių butą įmanoma išsinuomoti už 70-80 eurų, Klaipėdoje – už 100 eurų, Vilniuje pigiausi variantai prasideda nuo 150 eurų.

Prognozė: kainos liks stabilios

E. Narbuntovičius prognozuoja, kad nuomos kainos artėjant žiemos sezonui išliks nepakitusios.

„Jei prieš trejus ar penkerius metus artėjant šildymo sezonui kainos pasislinkdavo žemyn, tai tiek pernai, tiek prieš dvejus metus, tokios kainų pokyčio tendencijos beveik neužfiksuojamos. Dažniausiai nuomos mokesčio mažėjimas susijęs su nuomininko gebėjimu derėtis. Kai kuriems pavyksta sutarti su nuomotoju dėl mažesnės nuomos šildymo sezono metu“, – pastebi Domoplius.lt projekto vadovas.

Artėjant šildymo sezonui, būsimiems nuomininkams jis pataria paprašyti nuomotojų ar susirasti internete ankstesnių sezonų šildymo kainas. Tuomet paskaičiuoti, kiek komunaliniai mokesčiai padidins bendrą nuomos kainą – ar išsinuomavus pigų butą, nebus permokėta.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunietis

Kaune uz 70-80 euru galima issinuomoti nebent sutriususe skyle, o ne buta, tvarkingesni dvieju kanbariu buta senamiestyje ar arciau centro be 350 euru ne nesvajok issinuomoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS