Kam bendruomenės išleis milijoną? | Diena.lt

KAM BENDRUOMENĖS IŠLEIS MILIJONĄ?

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kauno bendruomenėms skirtas daugiau nei 1 mln. litų sukėlė nemažų ginčų dėl abejotinų idėjų ir projektų.

Sprendžia ne politikai

Iš ministerijos gauti pinigai padalyti atsižvelgus į seniūnijos gyventojų skaičių ir plotą. Sumos svyruoja nuo 80 iki 126 tūkst. litų. Jas birželio pradžioje patvirtino miesto taryba.

Kam panaudoti gautus pinigus, sprendžia ne politikai, o vietos bendruomenių tarybos. „Kauno diena“ įsitikino, kad ne viskas vyksta sklandžiai.

Aleksotiškiai susitarė

„Kalbėjome, kad skirsime pinigus socialiai pažeidžiamoms grupėms, juk šie metai – senjorų“, – pasakojo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Jos teigimu, dėl Aleksotui skirtų 91,8 tūkst. litų didelių ginčų bendruomenėje nekilo, vyko tik kolegiška diskusija.

„Planuojame įrengti 11 nebrangių vaikų žaidimų aikštelių. Taip pat sutarėme, kad reikia sutvarkyti ir esančias sporto aikšteles“, – sakė L.Navickienė.

Statys stogastulpį

„Ateikite ir patys viską pamatysite. Viską parodysiu, nes žinau, apie ką eina kalba. Nenoriu, kad mane kaltintų“, – paklaustas, kaip žada panaudoti gautus pinigus, pertraukė pokalbį Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas. Jis neslėpė, kad dėl gautų lėšų Dainavos seniūnijoje verda aistros.

Bene daugiausia jų kilo dėl planų statyti stogastulpį Dainavos kaimo žmonių atminimui ir dėl knygos apie Dainavos istoriją išleidimo.

„Buvo klausimų, ar to tikrai reikia. Knyga dar ne visai parengta – trūksta skyriaus apie kolūkio metus. Bet stogastulpis iš ąžuolo bus pastatytas, tik dar nežinome, kas jame bus pavaizduota“, – pareiškė A.Malinauskas.

Dainavos seniūnija iš ministerijos gavo 115 tūkst. litų.

„Juokinga už bendruomenės pinigus statyti paminklus. Prie Dainavos vidurinės mokyklos yra apleisti bunkeriai – geriau juos pritaikyti visuomenės reikmėms. Per mūsų rajoną eina senieji miesto dviračių takai, netvarkyti nuo pat įrengimo“, – piktinosi ilgametė šio rajono gyventoja Vitalija.

Finansuos ir ansamblį

„Vilijampolėje bus finansuojamas ansamblis “Santaka„. Dar įrengsime vaikų žaidimo aikštelių, sporto treniruoklius. Svarbus – ir Vilijampolės 360 metų jubiliejaus renginio projektas“, – pasakojo Vilijampolės seniūnas Algimantas Mickevičius.

Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius pasakojo, kad bendruomenėje taip pat buvo kilę ginčų dėl skirtų beveik 126 tūkst. litų, tačiau vėliau rastas visus tenkinantis sprendimas.

„Kalbėjome, kad bendruomenei vertėtų turėti sceną, pakylą, gal įsigyti mikroautobusiuką. Taip pat reikia tvarkyti aplaužytas krepšinio aikšteles“, – kalbėjo seniūnas.


Pasidalijo pinigus

Šilainių seniūnijai – beveik 126 tūkst. litų.

Dainavos seniūnijai – per 115 tūkst. litų.

Eigulių seniūnijai – 107,9 tūkst. litų.

Aleksoto seniūnijai – 91,8 tūkst. litų.

Petrašiūnų ir Vilijampolės seniūnijoms – po 89 tūkst. litų.

Panemunės seniūnijai – 85,7 tūkst. litų.

Žaliakalnio seniūnijai – 81 tūkst. litų.

Gričiupio seniūnijai – 77,9 tūkst. litų.

Šančių seniūnijai – 77 tūkst. litų

Centro seniūnijai – 66,5 tūkst. litų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Dainavos rajonas

išsvaistys ir viskas. Tos lėšos buvo duotos sportui ir sveikatingumui, vaikų ir jaunimo užimtumui, bet vaikai taip jų ir nematys. Geriau Draugystės parke pastatyti brangius suolus su stalais kur jaunimėlis geria alų, rūko. Pirmiausia reiktų atstatyti VISAS krepšinio aikšteles,žaidimų aikšteles, suolelius, supynes. Kai vaikams bus įdomu kieme, mažiau sėdės prie kompiuterių

to 6

turbut busi is tos mistines silainiu seniunijos ir kur labai autobusiuko kazkokiems mistiniams reikalams reikia. ivazas i kiemus, ar bent kiemu duobes per visus silainius turbut butu galima uzasfaltuot vietoj to autobusiuko. beje, jei mano kiemas tai davai uzsitveriu ir gyvenu. bet turbut pirmas atlektum slogbauno pjaut nevykeli ir teisiu aiskint :)

to 4. is silainiu

Tavo kiemas - tu ir tvarkyk savo įvažiavimą. Pinigai skirti visai Šilainių bendruomenei, o ne tavo asmeninio gerbūvio gerinimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS