Per karantiną Vilniuje veiks karštoji linija 1664: kreipkitės pagalbos | Diena.lt

PER KARANTINĄ VILNIUJE VEIKS KARŠTOJI LINIJA 1664: KREIPKITĖS PAGALBOS

Nuo trečiadienio, kol tęsis karantinas, Vilniuje veiks karštoji linija 1664.

Šiuo numeriu kviečiami skambinti vilniečiai, kuriems reikia pagalbos, konsultacijos: senjorai, neįgalieji paskambinę galės sulaukti savanorių pagalbos, jei patys neturi jokių galimybių pasirūpinti maistu, vaistais ar būtiniausiomis priemonėmis. Prireikus informacijos apie izoliaciją 14 dienų, skambinantys gaus instrukcijas, kaip tinkamai izoliuotis ir ką daryti, kai nėra galimybių saviizoliacijai savo namuose.

Pasak Administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, liniją pavyko įsteigti sklandžiai, įrengta dešimt nutolusių darbo vietų, apmokyti savanoriai. 

Tačiau svarbu nesupainioti, kur kreiptis kai pasireiškia gripui būdingi simptomai – karščiavimas, kosulys, gerklės skausmas ar apsunkintas kvėpavimas, tokiais atvejais reikia skambinti tik trumpuoju numeriu 1808 ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) karštosios linijos telefonais 8 618 79984, 8 616 94562.

Šiuo metu vilniečių karštoji linija 1664 jau registruoja pirmuosius senolių skambučius dėl aprūpinimo maistu. Maisto produktais sutiko pasidalyti labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, kuris pasirūpins, kad produktai atkeliautų iki pat senjorų namų durų.

Gairės: Karštoji linija, 1664, karonavirusas, karantinas, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS