Kas Kauno apygardos prokuratūroje pakeis K. Betingį? | Diena.lt

KAS KAUNO APYGARDOS PROKURATŪROJE PAKEIS K. BETINGĮ?

Vakar Generalinėje prokuratūroje vyko nauja atranka į Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Į ją atvyko du kandidatai – apie savo pasitraukimą pranešęs Kęstutis Betingis ir Kauno apylinkės vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Kas taps naujuoju Kauno vyriausiuoju prokuroru, paaiškės artimiausiu metu. Atrankos komisija dar nepaskelbė savo išvadų. Vis dėlto aritmetika Kauno atveju atrodo visai nesudėtinga. Kadangi K.Betingis oficialiai pareiškė, kad birželio 17 d. įteikė prašymą atleisti jį iš tarnybos prokuratūroje, liko vienintelis pretendentas į šį postą – D.Valkavičius.

Iki šiol Kauno apylinkės prokuratūrai vadovavęs D.Valkavičius pirmoje atrankoje į Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigas nedalyvavo. Be kita ko, vakar jis dalyvavo net dviejose atrankose – jau minėtoje atrankoje eiti Kauno apygardos prokuroro pareigas ir vadovauti Panevėžio prokuratūrai.

Gegužę surengus pirmą atranką, nugalėtojas nebuvo paskelbtas. Tuomet norą vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai pareiškė šeši pretendentai. Atrankos komisija nugalėtoju buvo paskelbusi K.Betingį, jis surinko 76 balus.

Antroje pozicijoje liko Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Egidijus Zuzevičius, jam skirta 65,7 balo. Ketvirta vieta tuomet atiteko buvusio generalinio prokuroro Artūro Paulausko sūnui Viliui Paulauskui.

Daugiausia balų surinkusio K.Betingio nepasirinko generalinis prokuroras Darius Valys. Prisidengiant Prokuratūros įstatymu, aiškinama, kad atrankos komisijos vertinimas yra tik patariamasis. Generalinis prokuroras juo nebūtinai turi vadovautis.

Po tokio D.Valio sprendimo ir ėmė dėliotis tolesnis šou. Ir vėl, remiantis Prokuratūros įstatymu, K.Betingiui imta siūlyti šiuo metu esančias laisvas eilinio prokuroro pareigas. Šiuos pasiūlymus K.Betingis priėmė kaip įžeidimą ir apsisprendė palikti prokuratūrą.

Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba paaiškino, kad įstatymas numato, jog, pasibaigus skyrimo į vyriausiojo prokuroro pareigas penkerių metų kadencijai, prokuroras perkeliamas be atrankos į eilinio prokuroro pareigas toje pačioje prokuratūroje. Taip pat jam pasiūlomos laisvos vietos kitose prokuratūrose. Norėdamas užimti vadovaujančias pareigas, prokuroras turi dalyvauto atrankoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Krušas

Reikia įsidėmėti vieną dalyką: nepakeičiamų nėra. Betingis atitarnavo savo kadencijas, nieko nenutiks, kad dirbs savo darbą... Tokios taisyklės. Nepatartina ieškoti kaltų, bet ką darysi, jei toks įsitikinimas, kad esi teisiausias ir vienintelis... Niekas labiau nepažemina žmogaus už jį patį...

o tai

negi už ikiteisminių tyrimų, kur išgrobstyta milijonai, numarinimą stalčiuose ir neperdavimą teismams jam net nepradės ikiteisminių tyrimų?

rj

manot kad kitas bus geresnis?????ha-ha-ha
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS