Katedros aikštėje į mitingą prieš karantino ribojimus susirinko keli šimtai žmonių | Diena.lt

KATEDROS AIKŠTĖJE Į MITINGĄ PRIEŠ KARANTINO RIBOJIMUS SUSIRINKO KELI ŠIMTAI ŽMONIŲ

  • 26

Vilniaus Katedros aikštėje šeštadienio popietę surengtas mitingas už prigimtines žmogaus teises, į kurį susirinko keli šimtai asmenų, praneša naujienų portalas lrt.lt.

Jo teigimu, mitingo dalyviai buvo nešini vėliavomis ir įvairiais plakatais, reikalavo atšaukti karantiną, privalomą kaukių dėvėjimą, nutraukti vakcinaciją ir atverti sienas.

„Prašymą dėl susirinkimo pateikė fizinis asmuo, tai asmens duomenų atskleisti negalime, kas pateikė prašymą. Susirinkimas organizuojamas prisijungiant prie tarptautinių susirinkimų už prigimtines žmogaus teises ir suderinta, kad susirinkime gali dalyvauti iki 200 asmenų“, – lrt.lt komentavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Gintarė Makarevičienė.

Pasak savivaldybės atstovės, informacija apie renginį buvo perduota policijai, todėl pareigūnai prižiūrėjo, ar jo dalyviai laikėsi reikalavimų.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė kol kas neturintis informacijos, ar renginio metu buvo nustatyta pažeidimų.

Kvietime į mitingą nurodoma, kad jį organizuoja pavieniai asmenys.

Kaip BNS vėliau informavo Vilniaus mero atstovas Karolis Vaitkevičius, leidimas rengti mitingą išduotas vienai iš organizatorių – Sandrai Juknei.

Antrasis karantinas Lietuvoje galioja nuo lapkričio pradžios, jis šiuo metu pratęstas iki kovo pabaigos. Karantino metu draudžiami renginiai, atvirose erdvėse galima bendrauti ne daugiau nei dviem namų ūkiams arba ne didesnėmis nei penkių žmonių grupėmis.

K. Vaitkevičiaus teigimu, nors Vyriausybės nutarimu dėl karantino renginiai yra uždrausti, teisę organizuoti mitingą numato Susirinkimų įstatymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Pagarba jaunimui

Pagaliau atsirado daugiau suvokiančių kas vyksta. Juk jaunimas visais laikais nebūdavo apsnūdęs, kovojo už savo teises. Tegu skiepijasi pažeidžiamos grupės, gal jiems padės. O jaunas sveikas organizmas neturi būti nuodijamas ir dar prievartaujant su gp net ir vaikus. Koks skiepų poveikis bus ateityje niekas dar nežino . Ar normalu badytis du kartus į metus?

Stal

J -> velniai žino, man nuo gripo baisiau būna nei kad nuo šitos nesąmonės buvo... dvi dienas 39 ir po to viskas praėjo... po 4 dienų nuėjau prasitestuoti ir buvau labai nustebęs kad testas teigiamas tam covidui... galvojau testas blogas pasitaikė arba testuotoja purvinomis pirštinėmis tyrimus darė... dar dvi savaites testavausi iki kol testas tapo neigiamu... jeigu ne tie testai tai net neįtarčiau kad covidas buvo.

J

Jaunimas naiviai tiki kad čia nieko baisaus? Neduok Dieve ir jaunam šis virusas. Mano 22 metų sūnus sausį susirgo, o dar n iki galo neatsigavęs, uoslės vis dat nėra, periodiniai skausmai kartojasi. Susirgo stiprus, jaunas žmogus. Baisi liga visoms amžiaus grupėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS