Kauno kioskuose nebeliks popierinių bilietų | Diena.lt

KAUNO KIOSKUOSE NEBELIKS POPIERINIŲ BILIETŲ

Jei miesto taryba kitą savaitę pritars, popieriniai viešojo transporto bilietai Kaune galios iki rugsėjo, o įsigyti juos kioskuose bus galima iki liepos 1 d. Viešajame transporte ir toliau bus prekiaujama popieriniais bilietėliais, jų kaina nesikeis.

Be šių pakeitimų, miestiečiams planuojama ir daugiau naujovių. Viena jų – terminuotas mėnesinis elektroninis bilietas, taip pat mėnesinis bilietas, galiojantis tik darbo dienomis. Skirtingai nei paprastas mėnesinis elektroninis bilietas, terminuotasis galios 30 dienų nuo pirmo jo panaudojimo. Už paprastą elektroninį mėnesinį bilietą jis bus brangesnis 8 litais ir kainuos 92 litus. Darbo dienomis galiosiančio bilieto kaina – 82 litus.

„Sulaukėme daug pageidavimų, kad atsirastų tokie bilietai. Pavyzdžiui, žmonės nori įsigyti mėnesinį bilietą einamojo mėnesio 10 d., tačiau jiems jau nebeapsimoka mokėti visą kainą už bilietą“, – sakė savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Dar viena žadama naujovė – vienkartinis elektroninis bilietas, suteikiantis teisę persėsti iš vieno autobuso ar troleibuso į kitą. Svarbiausia, antrą kelionę pradėti ne vėliau kaip 25 minučių laikotarpiu po bilieto aktyvavimo pirmą kartą. Tuomet už antrą kelionę bus nuskaitoma 30 ct. Taip keleivis sutaupys.

Kaip vieną priežasčių, kodėl Kaune bus atsisakoma popierinių viešojo transporto bilietėlių, P.Keras įvardijo, kad juos miestiečiai žymi po kelis kartus.

Pasak jo, atlikus analizę, nustatyta, kad popieriniai bilietai sudaro 5 proc. – dėl to per mėnesį į miesto biudžetą nepatenka apie 50 tūkst. litų. Atsisakius popierinių bilietėlių, gamybos sąnaudos sumažėtų apie 180 tūkst. litų per metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

neaisku del bilietu

nei man reikia to nuolatinio nei menesinio! Naudojuosi transportu labai retai. Taip ir neparase del vienkartinio e-bilieto. Kaskart plastikine kortele pirkti reikes? Tai darbar apsikorteliuosim Kaune, Vilniuje, Klaipedoje (nes ir ten kartais nuvykti reikia) - pinigine ir taip strogsta nuo visokiu ale-lojalumo korteliu, tuoj pokeri loshim ir ju.

neziniukas

kaip suprasti- popierinius bilietelius zymi kelis kartus?

anta

dar viena nesamone,nebezino kaip issidirbineti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS