Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio | Diena.lt

KONCERTŲ SALĖS STATYBOS: KONKURSU DOMISI ARCHITEKTAI IŠ VISO PASAULIO

Profsąjungų rūmų pastatas ant Tauro kalno bus griaunamas šių metų pabaigoje, o viduje esantys vertingi vitražai perduoti Nacionaliniam muziejui, paskelbė Vilniaus savivaldybė.

Rudenį bus paskelbtas tarptautinio Koncertų salės architektūrinio konkurso nugalėtojas bei eksponuojami visi konkurso dalyvių darbai.

„Šiuo metu esame kone svarbiausiame projekto etape – nuo konkurso finalininko iš esmės priklausys, kokį Koncertų salės pastatą ateities kartoms paliksime, kaip jis atlieps visos kultūros bendruomenės – klausytojų, kūrėjų – lūkesčius. Džiugu, kad konkursas sulaukė didžiulio susidomėjimo. Jau gavome daugiau kaip 230 paklausimų, konkursu domisi architektų pajėgos iš viso pasaulio“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus mero susitikime su kultūros ministru  Mindaugu Kvietkausku aptarta tolesnė numatomų darbų eiga įgyvendinant vadinamą „Tautos namų“ projektą.

Vilniaus savivaldybė praneša, kad iš karto po tarptautinio konkurso bus pradėtas rengti Koncertų salės techninis projektas bei skelbiamas rangos darbų konkursas. Dabartinis ant Tauro kalno stūksantis prieš 56 metus statytas Profsąjungų rūmų pastatas šių metų pabaigoje bus nugriautas, o viduje esantys vertingi vitražai išsaugoti ir perduoti Nacionaliniam dailės muziejui. Savivaldybė taip pat sutvarkys Koncertų salės prieigas.

Architektūrinio konkurso dalyviai projektuoja naują pastatą, dvi koncertines sales, erdves barams, erdvų vestibiulį su vaizdu į įspūdingas miesto panoramas ir patalpas įvairiai kitai kultūrinei veiklai. Numatomas koncertų salės projektavimo paslaugų ir statybos darbų biudžetas siekia 52 mln. eurų.

Tikimasi, kad „Tautos namų“ vardu pavadintoje salėje vyks įspūdingi, pasaulinio garso kultūriniai renginiai, o ši erdvė virs Europos kultūros židiniu. Naujajame pastate bus iki 1700 vietų didžioji ir 500 vietų mažoji koncertų salės. Architektūros konkursas vyksta bendradarbiaujant su Tarptautine architektų sąjunga, Lietuvos architektų sąjunga ir Lietuvos kultūros ministerija.

Pagal susitarimą su ministerija nacionalinė koncertų salė sostinėje turi būti pastatyta Vilniaus 700 metų jubiliejui 2023 metais. Salės statybas finansuos valstybė.

GALERIJA

  • Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio
  • Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio
  • Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio
  • Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio
  • Koncertų salės statybos: konkursu domisi architektai iš viso pasaulio
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nen

nieko naujo...ir vel naujieji valdovu rumai...laimes kokia arabu firmele ir uz milijarda statys desimtmeti ta sale...

i kaire i desine

lazdos nera

O tai

shimashius su pakalniu dar nepasidalino pinigais???? avulis susitvarko greiciau :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS