Konferencijoje Vilniuje bus aptariamas pareigūnų trūkumas ir kiti iššūkiai | Diena.lt

KONFERENCIJOJE VILNIUJE BUS APTARIAMAS PAREIGŪNŲ TRŪKUMAS IR KITI IŠŠŪKIAI

  • 5

Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija (LTPF) penktadienį Vilniuje rengia konferenciją, kurioje aptars pareigūnų trūkumą ir kitas problemas.

„Pareigūnų trūksta visose statutinėse įstaigose. Dabartinis trūkumas jau turi didžiulę įtaką darbo krūviams, jie daugelyje įstaigų milžiniški. Nebeapsikentę tarnybą palieka vis daugiau pareigūnų. Jaunimui šios pozicijos taip pat nepatrauklios, nes didžiulis krūvis už tokį atlyginimą, koks siūlomas dabar, mažai kam įdomus“, – teigia konferenciją organizuojančios Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė Loreta Soščekienė.

Anot jos, pareigūnai yra pervargę nuo nesibaigiančių reformų.

„Todėl laikas pereiti prie iš tikrųjų, o ne tik teoriškai, efektyvaus tarpusavio bendradarbiavimo tarp įstaigų, profesinių sąjungų ir valdžios atstovų. Tik taip įmanomi realius, teigiamus rezultatus nešantys pokyčiai. Būtent apie tai konferencijoje ir kalbėsime“, – sakė L. Soščekienė.

Anot organizatorių, konferencijoje  „Pareigūnų trūkumas – grėsmė nacionaliniam saugumui?“ bus siekiama kuo plačiau panagrinėti situaciją kartu su sprendimų priėmėjais – politikais bei institucijų vadovais, taip pat su darbo rinkos ekspertais bei kolegomis iš užsienio, ieškant galimų sprendimų esamai situacijai pakeisti.

Renginyje dalyvaus statutinių įstaigų vadovai, politikai, LTPF sudėtyje veikiančių profesinių sąjungų lyderiai iš visos Lietuvos, darbo rinkos ekspertai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Aptarinėkite kiek norite ,bet protingi ,sveiki vyrai išvyksta iš Lietuvos ,kad nepasiūstu kariauti.

Praeities Zvalgas

Kitu metu Lietuvos biudzete nusimato apie 300 milijonu euru Ukrainos paramai, labai dosnus esame.

X

Negali buti kad truksta kaip asitinka auto įvikis suleke penki ekipažai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS