„Kraujas gyvenimui“ – tragiškų įvykių Azerbaidžane aukoms atminti | Diena.lt

„KRAUJAS GYVENIMUI“ – TRAGIŠKŲ ĮVYKIŲ AZERBAIDŽANE AUKOMS ATMINTI

  • 0

Antradienį Vilniaus Rotušėje rinkosi žmonės, pritariantys minčiai, kad tautybė yra nesvarbi, kuomet kalbama apie žmonių gyvybes. Tai padaryti juos sukvietė Azerbaidžano ambasada Lietuvoje, organizavusi renginį „Kraujas gyvenimui“, skirtą paminėti dvidešimt trečiąsias Chodžaly tragedijos Azerbaidžane metines.

Į ambasados kvietimą dovanoti kraują ir taip išreikšti pagarbą visų tautybių mirusiesiems atsiliepė įvairūs žmonės – verslininkai, politikai, šou verslo bei nevyriausybinių organizacijų atstovai, taip pat Lietuvoje gyvenantys azerbaidžaniečiai.

„Renginiu siekėme parodyti, kad vertinga išsaugoti kiekvieno asmens gyvybę, nesvarbu, kokia jo tautybė. Gausus renginio dalyvių skaičius parodė, kad daugeliui asmenų ši idėja išties yra labai priimtina. Visų apsilankiusiųjų paaukotas kraujas išgelbės ne vieną gyvybę, o tai yra geriausias būdas išreikšti pagarbą mirusiesiems“, – teigia Azerbaidžano ambasados Lietuvoje ambasadorius Hasanas Mammadzada.

Renginio metu taip pat rodytas lietuvių režisierių, Aleksandro Broko ir Mindaugo Urbonavičiaus, kurtas filmas „Begalinis koridorius“ po kurio Azerbaidžano bendruomenė Lietuvoje buvo pakviesta aukoti kraują.

Azerbaidžano ambasados atstovai kartu su muzikos apdovanojimų M. A. M. A. nominantais kraują jau aukojo sausio 13 d. įvykių minėjimo metu.

1992 m. Chodžaly miestelyje Kalnų Karabacho regione buvo tragiškai išžudyta daugiau negu 600 azerbaidžaniečių. Apie šiurpų miestelyje įvykdytą nusikaltimą žmogiškumui pasaulyje iki šiol žinoma mažai, o kaltininkai atsakomybės nesulaukė iki šiol.

GALERIJA

  • „Kraujas gyvenimui“ – tragiškų įvykių Azerbaidžane aukoms atminti
  • „Kraujas gyvenimui“ – tragiškų įvykių Azerbaidžane aukoms atminti
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS