Kviečia Tuskulėnų memorialinis kompleksas | Diena.lt

KVIEČIA TUSKULĖNŲ MEMORIALINIS KOMPLEKSAS

  • 1

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parko memorialinis kompleksas 2015 m. kovo 11 d. kviečia vilniečius ir miesto svečius į atvirų durų dieną, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Nuo 10 iki 17 val. bus galima susipažinti su ekspozicija „Tuskulėnų dvaro paslaptys“, Konferencijų salėje eksponuojama nauja paroda „Dainavos apygardos Genio grupės partizanų žūtis. 1952 m. gegužė“ bei aplankyti koplyčią-kolumbariumą, kurioje ilsisi sovietinio totalitarinio režimo aukų palaikai.

12.00 ir 15.40 val. vyks nemokamos pažintinės ekskursijos po Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso teritoriją ir ekspoziciją „Tuskulėnų dvaro paslaptys“.

13.00 val. vaikus ir jų tėvelius pakvies šeimos popietė, kurios metu bus pinamos trispalvės draugystės apyrankės ir daromos Nepriklausomybės gėlytės.

Nuo 14.00 val. Konferencijų salėje bus rodomi Jono Ohmano dokumentiniai filmai iš serijos „(Ne)įmanomi pabėgimai“. Lankytojai galės pamatyti 1-ąją dalį „1940-ųjų įvykiai“ ir 2-ąją dalį „Pirmoji okupacija“. Filme „1940-ųjų įvykiai“ supažindinama su politine situacija Europoje 1939–1940 m., skirtingų šalių vyriausybių ir vadovų veiksmais. Detaliai nušviečiami 1940-ųjų metų birželio įvykiai ir prezidento Antano Smetonos pasitraukimas iš Lietuvos. Antrajame filme „Pirmoji okupacija“ pasakojama, kaip 1940 m. buvo vykdoma Lietuvos sovietizacija ir perimta valstybinės sienos apsauga. Atskleidžiama, kokiais būdais buvo bandoma slapta pereiti sieną. Nemažai vietos skiriama gen. Stasio Raštikio pabėgimui, pasakojama, kokiais būdais buvo bandoma jį sugrąžinti atgal į Lietuvą.

Visi renginiai Tuskulėnų memorialiniame komplekse bus nemokami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na, nebeskleiskite demagogijos

Sluškų dvarely - jis netoli nuo Tuskulėnų, buvo uždara zona, kur talpino vengiančius dirbti, apsigimusius, atsiradusius iš incesto...visokie ten buvo "miliai", "švarcai" ir kiti "švancai", kur tiesiogine ta žodžio prasme tiesiog buvo patologiškai išsigimę, na, tokie, kaip esamų politikų vaikai, anūkai, kaip teisininkų seserys su gauruotais veidais ir narkomanė - tai tokį padugnių kontingentą, perbėgėlius visokius juk reikėjo kažkur dėt - parazitai gi buvo... laikui bėgant atsirado galimybė imti kompensacijas, vykti į Frankfurtą, apsiforminti kompensacijai, paskui - ir Lietuva ėmė dalint kompensacijas - štai, tada ir išlindo į dienos šviesą tų degradų artimieji, dažnai - irgi perėjūnai, parazituojantys kokie muzikantai ar teisninkai, nemokantys net rašyti...žinoma, pateko ten į tas bendras kapavietes ir kitų kategorijų žmonių...bet - prieš valdžią eina tik bepročiai - tai pats lengviausias bepročių nustatymas - eina prieš valdžią.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS