„Laisvės ir teisingumo“ atstovai sostinės taryboje siūlo atleisti P. Poderskį | Diena.lt

„LAISVĖS IR TEISINGUMO“ ATSTOVAI SOSTINĖS TARYBOJE SIŪLO ATLEISTI P. PODERSKĮ

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos atstovai, priklausantys „Laisvės ir teisingumo“ partijai, pranešė pradedantys nepasitikėjimo procedūrą savivaldybės administracijos direktoriui Povilui Poderskiui.

„Yra labai daug dalykų: ir pirkimai dėl COVID-19, ir atliekų tvarkymas, ir nacionalinio stadiono klausimai, ir remonto darbai, profsąjungų rūmai, viskas, kas buvo (minima) viešojoj erdvėj, už ką atsakingas administracijos direktorius, interpeliacijoj matysis“, – BNS sakė „Laisvės ir teisingumo“ atstovas Žilvinas Šilgalis.

Plačiau nepasitikėjimo motyvus frakcija planuoja pristatyti per spaudos konferenciją trečiadienį. Frakcija trečiadienį ketina ir oficialiai registruoti sprendimo projektą dėl nepasitikėjimo P. Poderskiu.

„P. Poderskis yra priimtas tarybos sprendimu, balsuojant daugumai, lygiai taip jis gali būti ir atleistas. Mums reikės nustatyta tvarka registruoti nutarimo projektą, pateiksime interpeliacijos tekstą su kaltinimais, kuriuos esam parengę, P. Poderskis turės galimybę atsakyti ir taryba spręs, ar toks direktorius tinka administracijos vadovo pareigoms, ar ne“, – sakė Ž. Šilgalis.

P. Poderskis yra priimtas tarybos sprendimu, balsuojant daugumai, lygiai taip jis gali būti ir atleistas.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius P. Poderskis sako šios iniciatyvos nesureikšminantis ir sieja su oponentų siekiu būti labiau matomiems prieš rinkimus.

„Daug čia komentuoti nėra ko. Patogiai ant sofos karantinavęsi politikai ruošiasi rinkimams, bando visas įmanomas priemones tapti matomais. Tikėkimės, kad bent elgsis pagal teisės aktus“, – BNS iniciatyvą dėl nepasitikėjimo įvertino P. Poderskis.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) gegužę pradėjo tyrimą dėl Vilniaus miesto savivaldybės vykdyto plaučių ventiliavimo aparatų pirkimo.  FNTT pranešė tyrimą pradėjusi dėl turto pasisavinimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, taip pat dėl Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsakingų asmenų galimo piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Savas

Šikašiui tokie Poderskiai yra savi. Daug paslapčių juos sieja. Su kuo? Kiekvienas supranta. Prichvatizuos Vilnių negailestingai.

o kaip

ten su tuo puliniu pakalniu?? dar dirba vyr architektu??

jis koks?

t.y. pasyvus ar aktyvus gaidys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS