Laukiant lėktuvo iš Pietų Afrikos Respublikos, Vilniaus oro uoste – papildomos saugumo procedūros | Diena.lt

LAUKIANT LĖKTUVO IŠ PIETŲ AFRIKOS RESPUBLIKOS, VILNIAUS ORO UOSTE – PAPILDOMOS SAUGUMO PROCEDŪROS

  • 0

Vilniaus oro uoste ketvirtadienį leisis keleivinis lėktuvas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR), dėl to imtasi papildomų saugumo priemonių.

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas informavo BNS, kad sostinėje turėtų išlipti iki 30 keleivių, kurių priėmimui buvo ruoštasi iš anksto.

„Šio lėktuvo keleivių pasitikimui yra visiškai pasirengta ir iš oro uosto pusės užtikrinamos visos reikalingos sveikatos saugumo procedūros ir keleivių srautų valdymas“, – teigė valstybės įmonės atstovas.

Pasak jo, papildomos saugumo ir reagavimo procedūros oro uoste buvo aptartos su ministerijų atstovais, sveikatos specialistais dar savaitės pradžioje, kai buvo gauta informacija apie šį skrydį.

Atskridusius keleivius tikrins Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Lėktuvas sostinės oro uoste leistis turėtų apie 18.30 val., jis vėliau skris į Helsinkį. Orlaivis priklauso Lenkijos užsakomųjų skrydžių bendrovei.

Lietuvos oro uostų atstovas primena, kad visi atvykę iš PAR ir dar kelių aplinkinių šalių, pagal dabar Lietuvoje galiojančią tvarką, dar prieš kelionę turi vežėjui pateikti neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą.

Atvykę į Lietuvą, keleiviai turės izoliuotis ir atlikti dar du PGR tyrimus.

PAR praėjusį mėnesį aptiktas didelį mutacijų skaičių turintis COVID-19 omikron variantas. Tai paskatino viso pasaulio šalis įvesti kelionių iš Pietų Afrikos šalių draudimus bei atnaujinti vidaus apribojimus, siekiant sulėtinti viruso atmainos plitimą.

Ekspertai įspėja, jog omikron atmaina plinta greičiau nei pasaulyje šiuo metu dominuojanti delta atmaina. Viena to priežasčių – sumažėjęs vakcinų veiksmingumas. Vis dėlto, remiantis ankstyvaisiais duomenimis, susirgimas šia atmaina sukelia ne tokius sunkius simptomus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS