Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius | Diena.lt

LAZDYNĖLIŲ BENDRUOMENĖS EGLUTĘ DABINO STILISTAS M. PETRUŠKEVIČIUS

  • 2

Šventiniu žiemos laikotarpiu didžiųjų šalies miestų aikštėse sužimba viena kitą pranokstančios žaliaskarės.

Praėjusį sekmadienį bene pirmą kartą sostinės mikrorajone įžiebta eglutė, kurios grožiu ir didybe susirinko pasigrožėti naujai besikuriančio Lazdynėlių vingio rajono bendruomenės nariai. Stilisto Manto Petruškevičiaus dekoruotos specialiai iš Danijos atplukdytos 7 metrų eglės įžiebimo šventė suartino ir sušildė dar tik baigiamo statyti rajono  kaimynus, kurie nuo pirmų dienų aktyviai įsitraukia į bendruomenės renginius ir juose dalyvauja.

Kalbos apie Lazdynėlius puošiantį išskirtinį Kalėdų medį pasklido akimirksniu ir po aplinkinius mikrorajonus, nes žaliaskarė tikrai ypatinga. Lazdynėlių mikrorajono eglutė specialiai atplukdyta iš Danijos. Įspūdingo dydžio Kalėdų medį dekoravo M. Petruškevičius. Vienam garsiausių šalies stilistų per savo karjerą yra tekę sukurti daugybę kalėdinių kompozicijų. Žinomas vyras neslepia, kad tokie užsakymai jam suteikia didelį malonumą. Netradicinius užsakymus mėgstančiam stilistui gigantiškos 7 metrų kalėdinės eglutės dekoras tapo maloniu iššūkiu.

Į užburiančios žaliaskarės įžiebimo šventę bene žaliausiame sostinės Lazdynėlių mikrorajone, kuriame stiebiasi nauji namai, susirinko gausi naujai besikuriančio projekto „Lazdynėlių vingis“ bendruomenė. Pakiliai nusiteikę būsimieji gyventojai šventė Kalėdas: bendravo su Kalėdų Seneliu, klausėsi šventinio koncerto, kuriame netgi koncertavo ir viena iš gyventojų, degustavo plovą, kurį susirinkusiesiems vietoje gamino specialiai pasamdytas virtuvės šefas. Ši šventė – puiki proga ne tik pasilinksminti, bet ir tapti aktyviu bendruomenės nariu, susipažinti ir pažinti kaimyną, susidraugauti su aplinkiniais dar prieš įsikuriant Lazdynėliuose.

„Lazdynėlių eglė nuostabi, gniaužia kvapą, nes ji būsimų mūsų namų kieme. Dar nesu girdėjusi, kad sostinės rajonas turėtų tokį išskirtinį Kalėdų medį. Žinoma, mūsų rajonas yra išskirtinis, todėl gal ir stebėtis nereikia. Žmonės čia nepaprastai šilti, bendruomenė draugiška, socialiai aktyvi“, – egle džiaugėsi besikuriančiame Lazdynėlių rajone butą įsigijusi vilniečių pora, kuri čia jau trečius metus nuomojosi butą ir pagaliau ryžosi įsigyti savo. Tiesa, šeima čia planuoja apsigyventi vasarą. Jurgita ir Arnas Sakalauskai kol kas eglutės įžiebimą stebėjo dviese, tačiau į naujus namus atsikels jau trise – pora laukia šeimos pagausėjimo. Todėl jie sau ir kūdikiui sostinėje ieškojo vietos, kuri būtų nenutolusi nuo gamtos.

Iš tiesų, nors Lazdynėliai įsikūrę visai šalia miesto centro, gyventojai gali pasijusti, tarsi gyventų toli nuo sostinės šurmulio ir triukšmo, uždaroje priemiesčio bendruomenėje.

„Lazdynėlių vingis“ projekto vadovė Jurgita Kveselaitė džiaugiasi, kad nors mikrorajone dar vyksta statybos, bet bendruomenė jau aktyviai dalyvauja renginiuose, būsimi ar esami gyventojai dainuoja šventėje, bičiuliaujasi ir stiprina tarpusavio ryšį ir kuria tradicijas.

„Gyvenimas „Lazdynėlių vingyje“ labiau primena priemiestį, kur vieni kitus pažįsta, bendrauja, sveikinasi. Lazdynėliuose gyventojai yra kur kas daugiau nei kaimynai. Čia naujakuriai ves savo vaikus į tą patį darželį, mokyklą, eis apsipirkti į tas pačias parduotuves. Todėl labai džiugu, kad tarpusavio ryšį gyventojai noriai mezga nuo pirmųjų dienų ir aktyviai dalyvauja tokiose jaukiose rajono bendruomenės šventėse, – pastebi „Lazdynėlių vingis“ projekto vadovė J. Kveselaitė. – Beje, įspūdinga Lazdynėlių eglutė stovės iki Naujųjų metų, todėl jos apžiūrėti kviečiami atvažiuoti visi miestiečiai ir sostinės svečiai.“

„Lazdynėlių vingis“ įsikūręs netoli miesto centro, miškingoje, ramioje vietovėje, kur didelis dėmesys skirtas žaliajai zonai. Pušis užuosti ir paliesti galima jau namų kieme, o išėjus iš gyvenvietės teritorijos atsiveria beribiai Bukčių miško plotai. Takeliais galima greitai pasiekti Nerį ir įkvėpti jos gaivos.

GALERIJA

  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
  • Lazdynėlių bendruomenės eglutę dabino stilistas M. Petruškevičius
Dariaus Jakubauskos, Jurgitos Lukos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

BRIEDIS

Eglute, kaip eglute. Grazi, gedos nedaro... BET RAGAI KAM???:))))))

M. T.

Pati tikriausia Eglė.Gali lygiuotis į Rokfelerio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS