Liberalai reikalauja užtikrinti tinkamą Vilniaus tarybos posėdžių pirmininkavimą | Diena.lt

LIBERALAI REIKALAUJA UŽTIKRINTI TINKAMĄ VILNIAUS TARYBOS POSĖDŽIŲ PIRMININKAVIMĄ

  • 1

Net 43 procentai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių per šią kadenciją baigėsi neapsvarsčius visų klausimų, o vienos posėdžio darbotvarkės klausimai perkeliami svarstyti jau į trečią posėdį.

Kadangi Vilniaus meras Remigijus Šimašius nesugeba užtikrinti sklandaus miesto Tarybos darbo ir posėdžių vedimo tvarkos, šiandien Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcija Vilniaus miesto savivaldybės tarybai teikia rezoliuciją, kuria siekiama įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybės merą Remigijų Šimašių užtikrinti tinkamą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžių pirmininkavimą pavedant Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžiams pirmininkauti mero pavaduotoją merui nedalyvaujant, rašoma Lietuvos laisvės sąjungos išplatintame pranešime.

Juridinis pagrindas tam atsiranda perkeliant Vilniaus mero R. Šimašiaus dažnai pasirenkamą darbo formą – darbą iš namų penktadieniais į trečiadienius, kai vyksta Tarybos posėdžiai. Taip būtų užtikrintas sklandus Tarybos darbas, o meras galėtų produktyviai dirbti su dokumentais iš namų.

Primename, kad Vilniaus meras R. Šimašius yra tiesiogiai išrinktas vilniečių, o valdančiąją Tarybos daugumą sudaro net 33 tarybos nariai.

Pateikiamas rezoliucijos tekstas.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 20 straipsnio 2 dalies 1 punktu ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamento 17 straipsnio 1 dalies 1.1 papunkčiu, atsižvelgdama į pastovų nesugebėjimą pirmininkauti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžiams taip, kad posėdžio metu būtų apsvarstyti teikiami Tarybos sprendimų projektai ir kiti klausimai, įpareigoja Vilniaus miesto savivaldybės merą Remigijų Šimašių užtikrinti tinkamą Tarybos posėdžių pirmininkavimą ir Tarybos sprendimų ir kitų klausimų svarstymą paskirtame posėdyje arba pavesti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžiams pirmininkauti mero pavaduotojui merui nedalyvaujant.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaune irgi brveik tas pats

Tarybos posedziai vyksta tokiu tempu,kad kai kurie tarybos nariai net nesuopranta apie ka kalba eina.Cirkas.Uz tai mylmeras daro ka nori.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS