Ligoninė atsižvelgė į pacientų nuomonę | Diena.lt

LIGONINĖ ATSIŽVELGĖ Į PACIENTŲ NUOMONĘ

  • 1

Praėjusių metų pabaigoje sujudo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų pacientai ir juos lankantys asmenys. Į gydymo įstaigą užsukę žmonės pasigedo viename iš korpusų veikusios nedidelės kavinės.

Lankytojai į šią vietą užsukdavo, nes ji buvo nebrangi, žmonės ją žinojo ir lankėsi. Ligoninėje sutikti pašnekovai teigė, jog kavinė nors buvo nedidelė, maždaug 100 kv. metrų, tačiau buvo patogi ir veikė dešimtmetį.

2018 metų pabaigoje Santaros klinikos kartu su LR Sveikatos apsaugos ministerija nusprendė panaikinti maitinimo įstaigą B korpuse, o patalpas išnuomoti visuomeninei vaistinei. Konkurse dalyvavo apie 20 vaistinių, konkursas buvo apskųstas teismui, o galiausiai nutrauktas.

Laikinasis Santaros vadovas Juozas Raistenskis viešai teigė tikėjęsis, kad įsikūrus dar vienai vaistinei sumažės asmens higienos ir vaistų kainos. Manyta, kad maitinimo vietų Santaros klinikose ir taip užtenka. Be to, neseniai atidaryta nauja ir moderni valgykla.

Tačiau panašu, jog galiausiai į pacientų ir juos lankančių asmenų pageidavimus nesteigti naujos vaistinės vietoj kavinės buvo atsižvelgta. Šiuo metu klinikų miestelyje veikia daugybė skirtingų tinklų vaistinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R

Ta kavinė buvo baisi, kaip karas. Beje, naujoji valgykla-puiki. Tad jeigu steigti vėl panašaus lygio, kaip čia buvusioji, geriau užkalti duris ir nieko nedaryti. Tiesa, vaistinių tikrai pakanka. Tik va Benu kainos ko tai pačios didžiausios, nors vaistinė ligoniams kaip ir patogiausia, nereikia eiti į kitapus gatvės esančias.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS