M. Lukšienės premija skirta Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojui | Diena.lt

M. LUKŠIENĖS PREMIJA SKIRTA VILNIAUS VYTAUTO DIDŽIOJO GIMNAZIJOS FIZIKOS MOKYTOJUI

  • 1

Meilės Lukšienės premijos šių metų laureatu tapo Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras.

Tai ketvirtadienį paskelbė šios premijos skyrimo komisija, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM). Kasmet skiriama premija šiuo metu siekia 15 tūkst. 600 litų.

T.Kivaras mokytoju dirba nuo 2008 metų. Jis pradėjo dirbti kaip programos "Renkuosi mokyti" dalyvis. Nuo 2010 metų jis - Vytauto Didžiojo gimnazijos mokytojas.

Šiais metais T.Kivaras išrinktas gimnazijos gamtos mokslų metodinės grupės pirmininku.

Pasak ŠMM, be aktyvios veiklos gimnazijoje, T.Kivaras dalyvauja įvairiose visuomeninėse organizacijose, skaito pranešimus Vilniaus, šalies pedagogų konferencijose ir seminaruose, taip pat dalyvauja rengiant mokinius tarptautinėms jaunimo gamtos mokslų, jaunųjų matematikų, fizikų ir chemikų, ES gamtos mokslų olimpiadoms.

Premiją ir laureato diplomą T.Kivarui švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis įteiks sekmadienį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyksiančiame renginyje, skirtame Tarptautinei mokytojų dienai ir M.Lukšienės metams paminėti.

2010 metais ŠMM įsteigta M.Lukšienės premija teikiama ne vyresniems nei 35 metų pedagogams už demokratiškumo, bendruomeniškumo, pilietiškumo, tautiškumo, humanizmo ir kūrybiškumo idėjų įgyvendinimą ir sklaidą. Premija siekiama įprasminti M.Lukšienės atminimą ir skatinti jaunus pedagogus aktyviai įsitraukti į švietimo plėtotės darbus.

M.Lukšienės premijos laureatais yra tapę Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos matematikos ir informatikos mokytojas Vygantas Kornejevas, Vilniaus šv. Kristoforo gimnazijos chemijos mokytojas Ramūnas Skaudžius, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos anglų kalbos mokytoja Rūta Pivoriūnaitė.

Anot ŠMM, 1913 metais gimusi švietimo reformos pradininkė, mokslininkė, literatūrologė, edukologė, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narė, habilituota daktarė M.Lukšienė-Matjošaitytė padėjo stiprų pagrindą atkurtos Lietuvos valstybės švietimui.

Lietuvos Respublikos Seimas 2013-uosius yra paskelbęs Meilės Lukšienės metais.

2011 metais Paryžiuje per UNESCO generalinės konferencijos 36-ąją sesiją M.Lukšienės 100-osios gimimo metinės įtrauktos į minimų sukakčių kalendorių ir 2013 metais minima UNESCO šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pagaliau

Etatinis dalyvis.. Bet sveikinu ;)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS