Maskvai pavaldūs stačiatikiai Lietuvoje pradeda ugdyti būsimus dvasininkus | Diena.lt

MASKVAI PAVALDŪS STAČIATIKIAI LIETUVOJE PRADEDA UGDYTI BŪSIMUS DVASININKUS

  • 7

Maskvos patriarchatui pavaldi Lietuvos stačiatikių arkivyskupija Vilniuje pradeda rengti dvasininkus – sekmadienį Šventosios Dvasios vienuolyne įvyko studijų atidarymo renginys.

Mokslai skirti būsimiems dvasininkams, katechetams, choro vadovams ir giedotojams, taip pat ikonų tapytojams rengti. Mokymas bus akivaizdinis ir vyks penktadieniais bei šeštadieniais.

Iš kitų miestų atvykę studentai gyvens Šventosios Dvasios vienuolyno teritorijoje.

Kaip nurodo Lietuvos stačiatikių arkivyskupija, iš viso į teologijos studijas priimti 82 stojantieji: choro vadovų ir giedotojų skyriuje mokysis 27 asmenys, į ganytojų skyrių įstojo 22 žmonės, į ikonų tapybos ir katechezės skyrius – atitinkamai 17 ir 16 žmonių.

Mokymo procesas tęsis dvejus metus. Bendradarbiaujant su Lenkijos stačiatikių bažnyčios dvasinėmis mokyklomis, ganytojų skyriaus absolventai galės stoti išsyk į antrąjį Varšuvos kunigų seminarijos kursą.

Iki šiol stačiatikių dvasininkai Lietuvoje buvo rengiami bendradarbiaujant su užsienio dvasinėmis mokslo įstaigomis.

Apie planus patiems ugdytis savo dvasininkus Lietuvos stačiatikių arkivyskupija pranešė dar gegužę. Tuomet metropolitas Inokentijus teigė, kad tokį sprendimą paskatino didesnės bažnytinės nepriklausomybės siekis.

Lietuvoje šiuo metu stačiatikius oficialiai vienija viena religinė bendruomenė – Maskvos patriarchatui pavaldi Vilniaus ir Lietuvos arkivyskupija, tačiau paraleliai kuriama ir Konstantinopolio patriarchato struktūra.

Stačiatikiai Lietuvoje yra laikomi viena iš devynių tradicinių religinių bendruomenių.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vyti pauk iš Lietuvos

tuos stačiatikių dvasininkus su kgb antpečiais

agentų

peryklą atidarys

Anonimas

O KĄ APIE TAI MANO RABINAS LANSBERGIS ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS