„Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje | Diena.lt

„MAXIMOS“ PIRKĖJAI PRISIDĖJO PRIE „ŠEIMOS NAMŲ“ STATYBŲ VILNIUJE

  • 0

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai nuo praėjusių metų lapkričio iki šių metų kovo onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams paaukojo daugiau nei 13 tūkst. eurų. Prisidėti prie paramos gyventojai galėjo savo aukas dėdami į specialias prie parduotuvių kasų įrengtas labdaros dėžutes. Surinktos lėšos bus panaudotos paramos fondo „Mamų unija“ kuruojamam „Šeimos namų“ projektui įgyvendinti. Planuojama, kad šio pagalbos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms skirto centro statybos bus baigtos iki šių metų pabaigos.

Pažymint akcijos pabaigą prekybos tinklo ir paramos fondo atstovai pirmadienį su lauktuvėmis lankė Kauno vaikų ligų klinikų mažuosius. Prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė sako, kad tokios akcijos rodo lietuvių neabejingumą kitų nelaimei.

„Su „Mamų unijos“ paramos fondu bendradarbiaujame jau dešimt metų ir per tą laiką surengėme ne vieną sėkmingą paramos akciją. Kiekvieną kartą vėl įsitikiname, kad mūsų visuomenė nėra abejinga kitų skausmui. Turėdami galimybę žmonės noriai aukoja ir prisideda prie prasmingų tikslų – šiuo atveju itin reikalingo pagalbos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms centro statybų“, – teigia K. Meidė.

Vilniuje statomuose „Šeimos namuose“ planuojama įrengti 11 apartamentų, kuriuose galės apsigyventi onkologinėmis ir kitomis sunkiomis ligomis sergančių vaikų šeimos. Taip pat centre suplanuotos reabilitacijos ir terapijos erdvės su baseinu, patalpos įvairiems užsiėmimams. „Šeimos namams“ priklausančiame 1 ha žemės sklype taip pat ketinama puoselėti nedidelį ūkį, kuriame vaikų edukaciniais tikslais, centro reikmėms ir pardavimui bus auginamos įvairios daržovės bei vaisiai. Mažiesiems ligoniams „Šeimos namuose“ sveikti turėtų padėti ir čia planuojami auginti poniai bei avelės.

„Kalbant apie onkologines ligas neretai pamirštamas psichologinis tokios diagnozės poveikis visai susirgusio žmogaus šeimai. Vis dėlto išgyvenimai, kuriuos patiria sergančio mažylio mama, tėtis, broliai ir sesės, yra ne mažiau skausmingi nei pats gydymas. Vienas sunkiausių dalykų tokiais atvejais yra ribotos galimybės šeimai sudėtingu metu būti drauge. Ligoninėse su sergančiu vaikučiu visą laiką būti gali tik vienas iš šeimos narių. Be to, ligoninės aplinka neleidžia net trumpam užsimiršti ir atitrūkti nuo slogių minčių“, – pasakoja paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Dėl to, anot paramos fondo vadovės, „Šeimos namų“ tikslas yra sukurti aplinką, kurioje sunkios ligos užkluptos šeimos galėtų gauti visokeriopą pagalbą ir džiaugtis kiekviena drauge praleista akimirka. Siekiant šio tikslo gyventojų ir verslo įmonių paaukoti pinigai yra itin svarbūs, nes pagalbos onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms centro projektas įgyvendinamas vien tik privačiomis lėšomis, be jokios valstybės paramos. Iš viso „Šeimos namų“ statybos kainuos 2,5 mln. eurų.

„Nors aukojimo ir labdaros tradicijos mūsų šalyje galbūt dar nėra tokios gilios kaip Vakarų valstybėse, tačiau socialinio jautrumo mūsų visuomenėje tikrai netrūksta. Galbūt gyventojai tik ne visada turi pakankamai informacijos, kam ir kokias būdais galėtų paaukoti, tad tokios akcijos, kai lėšos renkamos parduotuvėse, yra galimybė jiems labai paprastai prisidėti prie pagalbos sunkiomis ligomis sergantiems mažiesiems ir jų šeimoms“, – sako E. Mėlinauskienė.

Iš viso per trejus metus prekybos tinklo parduotuvėse „Šeimos namų“ statyboms surinkta 95 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
  • „Maximos“ pirkėjai prisidėjo prie „Šeimos namų“ statybų Vilniuje
„Maximos“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS