Metų sandūroje Nacionalinis kraujo centras krepšininkams metė iššūkį | Diena.lt

METŲ SANDŪROJE NACIONALINIS KRAUJO CENTRAS KREPŠININKAMS METĖ IŠŠŪKĮ

  • 0

Nacionalinis kraujo centras su Sostinės krepšinio lyga pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama tarp krepšininkų, jų artimųjų, bičiulių, draugų, sirgalių skleisti ir plėtoti neatlygintinos kraujo donorystės idėją.

Nacionalinio kraujo centro ir sostinės krepšininkų iniciatyva sausio 2 d. prasidėjusio konkurso metu bus stengiamasi sutelkti sostinės krepšinio lygos komandas, jų šeimas ir visus, „sergančius“ už savo mylimą komandą, dovanoti kraujo. Konkursą laimės komanda, kurios vardu bus daugiausiai kartų duota kraujo.

Pasak Nacionalinio kraujo centro direktorės Joanos Bikulčienės, konkurso sąlygos itin nesudėtingos – žmogus, atkeliausiantis duoti kraujo, registratūroje privalo pranešti, kad dalyvauja NKC ir SKL organizuojame konkurse ir už donaciją gaus ženklelį. Ženklelius donorai privalės saugoti iki konkurso pabaigos, tai yra iki šių metų gegužės 3 d., kai komandų atstovai suriktus pristatys į Nacionalinį kraujo centrą. Nugalėtoja taps daugiausiai ženklelių turinti komanda.

Sostinės krepšinio lygos direktorius Vaidas Indriliūnas, entuziastingai palaikantis šią idėją, sako, kad dalyvaujant konkurse galima įmesti itin tvirtą dvitaškį – ne tik prisidėti prie mėgstamos komandos pergalės, bet ir atlikti kilnią misiją prisijungiant prie kraujo donorų būrio.

“Gražus sutapimas, kad senus metus pabaigėme, o naujais startuojame drauge su krepšininkais.

Manau, tai bus pavyzdys ir paskata kitų sporto šakų atstovams. Juk į sporto žmones lygiuojasi jaunimas – auganti donorų karta, naujai, socialiai atsakingai mąstanti”, – pastebi NKC vadovė.

Prieš pat Naujuosius Nacionalinio kraujo centro partneriai – Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klubas –savaip atkreipė dėmesį į kraujo donorystės svarbą mūsų gyvenime. Kėdainių sporto centro mokiniai krepšinio rungtynių tarp Kėdainių „Nevėžio“ ir Šiaulių „Šiaulių“ pertraukos metu sumušė krepšinio kamuoliais tiek kartų, kiek Lietuvai kasmet prireikia kraujo donorų – net 105 tūkstančius kartų.

GALERIJA

  • Metų sandūroje Nacionalinis kraujo centras krepšininkams metė iššūkį
  • Metų sandūroje Nacionalinis kraujo centras krepšininkams metė iššūkį
  • Metų sandūroje Nacionalinis kraujo centras krepšininkams metė iššūkį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS