Ministerija ieško vadovų trims teatrams | Diena.lt

MINISTERIJA IEŠKO VADOVŲ TRIMS TEATRAMS

  • 0

Kultūros ministerija yra paskelbusi konkursus į trijų Lietuvos teatrų direktorių pareigas.

Vadovų ieškoma Valstybiniam Vilniaus mažajam teatrui, Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui ir vidiniais nesutarimais garsėjančiam Juozo Miltinio dramos teatrui.

Dokumentų priėmimas į Valstybinio Vilniaus mažojo teatro baigsis penktadienį, į Nacionalinio dramos teatro - spalio 2 dieną, į Juozo Miltinio dramos teatro - spalio 9 dieną.

Reikalaujama, kad kandidatai į teatro direktoriaus pareigas turėtų aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažesnę kaip vienerių metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Jie privalo išmanyti Konstituciją ir įstatymus, turėti strateginio planavimo įgūdžių, mokėti organizuoti ir planuoti teatro darbą, vertinti, analizuoti kūrybinės veiklos programas-projektus, kultūros ir meno aplinką, žinoti pagrindines etikos normas ir pan.

Pretendentai turi parengti teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Su laimėtojais bus sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Vilniaus mažasis teatras nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų rugsėjo, kai nesulaukusi kadencijos pabaigos iš pareigų pasitraukė ketverius metus Vilniaus mažajam teatrui vadovavusi Greta Cholina. Nuo to laiko teatrui laikinai vadovauja Daiva Baltūsytė - Len.

Lietuvos nacionaliniam dramos teatro generalinio direktoriaus pareigas eina Martynas Budraitis, prieš penkerius metus laimėjęs konkursą į šias pareigas.

J.Miltinio teatrui Panevėžyje nuo 2010 metų vadovauja režisierius Romualdas Vikšraitis. 2011 metų gegužę teatro kolektyvas jam buvo išreiškęs nepasitikėjimą. Taikyti kolektyvo su teatro vadovu į Panevėžį ne kartą vyko ir parlamentarai, ir kultūros ministras, susidariusi padėtis ne kartą svarstyti Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS