Ministrė: Vilniaus savivaldybė yra įsipareigojusi ugdymo vietą surasti kiekvienam mokiniui | Diena.lt

MINISTRĖ: VILNIAUS SAVIVALDYBĖ YRA ĮSIPAREIGOJUSI UGDYMO VIETĄ SURASTI KIEKVIENAM MOKINIUI

Praėjusią savaitę švietimo, mokslo ir sporto ministre paskirta Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako suprantanti tėvų, kurių vaikai dar negavo mokyklos, nerimą.

Visgi, anot jos, sostinės savivaldybė yra įsipareigojusi kiekvienam moksleiviui surasti ugdymo vietą.

„Kaip ir kiekvienais metais kiekvienam vaikui būdavo surandama ugdymo įstaiga, taip turės būti ir šiemet. Tai yra savivaldybės atsakomybės klausimas“, – trečiadienį žurnalistams teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Suprantu, kad pirminiai signalai tėvus neramina, bet savivaldybės įsipareigojimas yra iki rugsėjo 1 dienos užtikrinti, kad vaikai galėtų pradėti ar tęsti ugdymo procesą“, – tikino ji.

Kaip pažymėjo naujoji ministrė, ugdymo vietų problemą išspręsti nėra paprasta, tačiau, viliasi ji, Vilniaus valdžia priims tinkamiausią sprendimą.

„Galbūt galėtų būti mažesnės klasės formuojamos, bet tai irgi savivaldybės sprendimas ir strateginis požiūris. Suprantame ir dėl mokytojų trūkumo kylančius iššūkius. Viliuosi, kad savivaldybė ras geriausią sprendimą“, – sakė ministrė.

Kaip praėjusios savaitės pabaigoje skelbė naujienų portalas delfi.lt, maždaug trys šimtai vaikų Vilniuje dar nėra gavę pasiūlymo dėl mokyklos, kurioje galės pradėti naujus mokslo metus.

Nerimaujant moksleivių tėvams, Vilniaus miesto savivaldybė per artimiausias savaites su kiekvienu jų žadėjo susisiekti asmeniškai ir ieškoti geriausio sprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ka ka

Penofilka statys bartaskos ituskumo gimnaija?

Anonimas

ta K dakste Bartuka ir ja dar i ministerius ? PIPIEC

Ir moralė , ir išvaizda

Klaiki, atstumianti moteriškė, o dar prisiminus kaip ji melavo, dangstė savo kolegą pedofilą Bartaševičių... Protu nesovokiamas jos paskyrimas Lietuvos ministre. Vienoda ir veideliu , ir mentalitetu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS