Muziejuje pristatomas XIX a. išrastas optinis žaislas | Diena.lt

MUZIEJUJE PRISTATOMAS XIX A. IŠRASTAS OPTINIS ŽAISLAS

  • 0

Energetikos ir technikos muziejaus interaktyvi mokslo ir technikos ekspozicija papildoma nauju, Vilniuje pagamintu eksponatu – trimačiu zoetropu.

Trimatis zoetropas – tai XIX a. viduryje išrastas optinis žaislas. Jame sumontuotos figūrėlės yra apšviečiamos strobo lempa, taip sukuriama judėjimo iliuzija. Šis eksponatas kartu papildo muziejaus lankytojų mėgstamą edukacinę programą „Iliuzijos – mokslas, mistika ar apgaulė?“.

Muziejaus mokslo populiarinimo projektą „Žaidžiame mokslą. Naujas interaktyvus eksponatas“ finansavo Lietuvos kultūros taryba. Energetikos ir technikos muziejaus uždavinys – šviesti vilniečius ir sostinės svečius, kuriant interaktyvų lankytojo santykį su mokslu ir technika. Muziejaus komanda džiaugiasi, jog naujasis mokslo ir technikos ekspozicijos optinis žaislas yra išskirtinis – pagamintas Vilniuje.

2015 m. lapkričio 19 d., 16 val. sostinės gyventojai ir svečiai kviečiami pirmieji išbandyti trimatį zoetropą bei stebėti fizikų šou.

Energetikos ir technikos muziejus įsikūręs pirmosios Vilniaus centrinės elektrinės patalpose. Prieš šimtą dvylika metų iš čia Vilniui pradėta tiekti elektra apšvietė sostinės gatves, o dabar muziejus dovanoja kultūros bei netradicinės edukacijos šviesą vilniečiams ir miesto svečiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS