Muzikos akademijos pastatas Gedimino prospekte parduotas aukcione | Diena.lt

MUZIKOS AKADEMIJOS PASTATAS GEDIMINO PROSPEKTE PARDUOTAS AUKCIONE

Penktadienį per Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pastato sostinės Gedimino prospekte aukcioną už jį pasiūlyta pradinė kaina – 1,9 mln. eurų.

„Nepaisant to, kad pastatas įtrauktas į istorijos ir kultūros paminklų sąrašą bei reikalauja papildomų investicijų, jis parduotas per pirmąjį aukcioną“, – BNS teigė jį organizavusios nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Newsec advisers LT“ Tarpininkavimo grupės vadovė Jurgita Šilaikytė.

Kas laimėjo aukcioną, kol kas neatskleidžiama. Teigiama, kad tai vietos investuotojas. Parduodamas pastatas yra adresu Gedimino pr. 39 (LMTA III rūmai).

Penktadienį aukcione už 1,9 mln. eurų pradinę kainą buvo parduodamas 1,4 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinis pastatas centrinėje Vilniaus gatvėje.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija nuo 2021 metų turėtų kurtis naujame miestelyje Olandų gatvėje, greta sostinės Kalnų parko. Planuojama, kad pastatų statyba turėtų kainuoti apie 29 mln. eurų.

Šį kovą Vyriausybė pritarė dalies akademijos patikėjimo teise valdomų patalpų Gedimino prospekte, taip pat patalpų Vilniaus, T. Kosciuškos, Pamėnkalnio gatvėse ir bendrabučio Giedraičių gatvėje pardavimui. Visų jų vertė viršija 16 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

hara

Rumai Vilniaus centre uz 1, 9 mln.? Stai cia tai taaaip...

ll

pastatas įtrauktas į istorijos ir kultūros paminklų sąrašą ir parduotas, su reikalu gi kultministre prasė leist jai dar paministeriauti

...

O jei taip patį Seimą su visu jos turiniu pardavus?.. (berods, Lukiškės plėstis nori).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS