N. Mačiulį papiktino per bėgimo renginį mėtomi plastikiniai puodeliai | Diena.lt

N. MAČIULĮ PAPIKTINO PER BĖGIMO RENGINĮ MĖTOMI PLASTIKINIAI PUODELIAI

  • 10

Šiandien sostinėje vykusi didžiausia Lietuvoje bėgimo šventė „Danske Bank Vilniaus maratonas“ sukėlė diskusijų bangą socialiniame tinkle „Facebook“ dėl bėgikų mėtomų vienkartinių puodelių. Į tai dėmesį atkreipė žinomas ekonomistas Nerijus Mačiulis. 

„Vakar primalęs liežuviu šiandien maliau kojomis. Naujoji Vilniaus maratono trasa labai gera – didelė dalis vingiuoja per miškus, blokuojama mažiau gatvių, nėra ratų. Bet.

Protestuodamas prieš tokį nedarnų vaizdą nubėgau visai negėręs vandens. Daug pasaulyje vykstančių varžybų visai atsisakė vienkartinių plastikinių puodelių, galime ir mes“, – rašė ekonomistas ir pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti bėgikų numesti vienkartiniai puodeliai.

„Žinoma, kad viskas bus surinkta. Bet ar bus perdirbta? Yra gerų alternatyvų, vienkartiniai plastikiniai puodeliai yra pigiausias, tingiausias ir neatsakingiausias kelias“, – pastebėjo N. Mačiulis.

Internautai kritikavo ne tik bėgikų, bet ir sporto renginio organizatorių neatsakingumą.

Didžiausią Lietuvoje bėgimo šventę – „Danske Bank Vilniaus maratoną“ – organizuojanti VšĮ „Tarptautinis maratonas“ skaičiuoja, kad iš viso šįmet renginyje dalyvavo arti 12 tūkst. bėgikų. Dalyviai buvo kviečiami varžytis net septyniose skirtingo ilgio distancijose, pritaikytose tiek patyrusiems profesionalams, tiek mėgėjams ir pradedantiesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tadas

maciuli, mokykis is kolegos - tas jau pasilaidos prezidentu alejoje.

maratonas

o kai apsisiku irgi begti i wc artimiausia,arba is papo gerti?Jau nebesviagk ekonomiste blyn.

Safyras

O kaip mokiniai, studentai per fizinio pamokas bėgdavo be jokių vandens puodelių ir buteliukų prieš 30-50 metų? Žmonės juk nepasikeitė, keitėsi tik politikai su verslininkais... Kai dabar už vaikus ir suaugusius net jų namuose dirba samdomos valytojos, tai ir požiūris į žmogų pasikeitė... Ar ne pinigai kalti, kai dabar negerbiamas kitų darbas, o tik savo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS